Política

turquia

Erdogan perseguirà “fins a l’últim racó” els seguidors del predicador Gülen

El president de Turquia responsabilitza del fallit cop d’estat de 2016 el seu rival polític

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha promès aquest dimarts perseguir “fins a l’últim racó de la Terra” als seguidors de Fethullah Gülen, el predicador islamista turc mort el diumenge passat als Estats Units, al qual Ankara responsabilitza del fallit cop d’estat de 2016.

“Alguns se’n van sense rendir comptes pels crims que van cometre, els cervells que van corrompre ni la sang que van abocar”, va dir Erdogan en la seva primera reacció pública a la mort del teòleg, que vivia des de 1999 exiliat a Pensilvània.

“Hem vençut totalment als colpistes, traïdors, sanguinaris indignes plens d’odi”, va assegurar el president en condemnar a “els infames membres de FETÖ”, sigles d’“Organizació Terrorista de Fethullah Gülen”, com defineix Ankara des de 2016 a la confraria religiosa fundada pel predicador.

Erdogan va destacar el record dels civils morts en el fallit cop, en el qu al predicador sempre va negar haver estat implicat, i el va responsabilitzar de corrompre a la joventut turca.

“El nostre Estat continuarà lluitant amb decisió fins a erradicar totalment a FETÖ. Amb l’esforç de totes les institucions estatals seguirem la pista de la banda a l’estranger i fins i tot en l’últim racó de la Terra”, va prometre el mandatari turc.

Des de la il·legalització del moviment, Ankara ha anunciat sovint la “repatriació” de supòsits gülenistes, especialment des de països balcànics, sovint després de segrestar-los i embarcar-los en un avió de manera extrajudicial, encara que a vegades amb ajuda d’agents policials locals.

En 2018, un segrest d’aquest tipus va portar a la destitució de diversos alts càrrecs a Kosovo i el mateix any va tenir lloc una operació similar a Moldàvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia