Política

El ple municipal aprova la Taxa Justa de gestió de residus

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat en el ple municipal celebrat avui les ordenances fiscals per aquest 2025 amb 11 vots a favor (PSC, Lloret en Comú i Sumem Lloret) i 10 en contra (Junts, Tots per Lloret, ERC i VOX).

La principal novetat de les ordenances és la incorporació d’una Taxa Justa de recollida de transport i tractament de residus. L’aplicació d’aquesta taxa permetrà distribuir de forma més equitativa i justa les càrregues associades a la gestió dels residus i reflectir el diferent grau d’utilització del servei, tant per part dels domicilis com de les activitats econòmiques. En aquest sentit un habitatge unifamiliar pagarà una quota de 152,60 euros en lloc dels 158,24 de l’ actual exercici, cosa que representa una reducció del 3,56%.

Lloret de Mar continua sent dels municipis que menys percentatge de recollida selectiva genera amb un índex molt més baix que la mitjana catalana (44,9%). Les ordenances, com els darrers anys, mantenen bonificacions per bones pràctiques ambientals, com per exemple la bonificació per la utilització de la deixalleria municipal. En paraules de Carlos Costa, regidor de Serveis Econòmics “L’objectiu és incentivar les bones pràctiques ambientals”.

Altres novetats són la pujada de l’IPC, que, d’acord amb la previsió de l’Institut Nacional d’Estadística, fixa en un 2,4 interanual la variació general per a Catalunya. L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, ha explicat que “es tracta d’un increment per adaptar-nos a l’augment del cost de vida i poder continuar garantint el bon servei”. Pel que fa la taxa de l’aigua també s’incrementa en base a aquest 2,4 de l’IPC.

A més, es congelen els impostos de l’IBI, la plusvàlua, l’impost de vehicles i l’impost de construccions, instal·lacions i obres. En canvi, es modifiquen els coeficients de situació de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) amb un increment fiscal a les empreses amb una facturació anual superior a 1 milió d’euros amb l’objectiu d’equiparar-se a altres municipis, com Girona, Blanes, Mataró o Figueres.

Altres novetats són la incorporació de la reducció de l’entrada als equipaments culturals per a les famílies monoparentals o la taxa pel lloguer del nou amfiteatre dels Jardins de Santa Clotilde, que serà de 2.000 euros al dia a partir de l’any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia