Política

ERC i CiU impulsen un front comú amb València i les Illes

La proposta de nou model de finançament llançada per Pedro Solbes ha causat fins ara l’anunci públic de creació d’un front comú entre el govern català i CiU i –atenció a l’eufemisme– d’una estratègia comuna entre totes dues Generalitats, la catalana i la valenciana. No s’aturarà aquí la cosa si triomfa la tercera variable que ja s’ha començat a moure: un front de partits nacionalistes dels Països Catalans.

A la vista dels resultats de les balances fiscals fets públics pel govern espanyol ara fa deu dies, que posen a dalt de tot de la classificació de saldo negatiu sobre el PIB les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià, per aquest ordre, Esquerra Republicana ha començat una àmplia ronda de contactes amb CDC, UDC, el Bloc Nacionalista Valencià, el PSM i l’Entesa Nacionalista d’Eivissa.

Dirigents republicans i nacionalistes, segons ha pogut saber l’AVUI, s’han trobat tres cops aquests últims deu dies per constituir un “nucli dur” d’aquest front de partits nacionalistes catalans, valencians i balears que, segons els seus promotors, persegueix constituir-se en alternativa en cas que el front govern català-CiU no acabi de funcionar. Significativament, els contactes es van produir el divendres 18, el dimarts 22 i el dimecres 23. I entremig, el dilluns 21, es va produir la reunió que va donar peu al “front pel país”, com va qualificar el conseller d’Economia, Antoni Castells, l’acord entre el tripartit i CiU per defensar junts el nou model de finançament.

En les converses, que encapçala per la part republicana el vicesecretari general de Política Institucional, Carmel Mòdol, i per la part nacionalista el secretari executiu de Projectes, Estudis i Programes, Quico Homs, i el secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, s’ha coincidit a traslladar al Bloc, Unió Mallorquina, PSM i Entesa Nacionalista d’Eivissa que tots tres territoris de parla catalana estan units “ara també per l’espoli”. Les converses, en un clima de “confiança i respecte”, continuaran al final d’agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

S’estreny la investigació a la família de Pedro Sánchez, ara contra el germà

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA
Jordi Gassió
Alcalde de Puigcerdà (Junts)

“Res pot emmascarar el pacte de govern amb Futur”

Puigcerdà
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona