Política

Tremosa critica que PSC i PP volen destruir el comerç de proximitat, en perill d'extinció

Assegura que socialistes i populars defensen un model comercial que pretén "destruir-lo"

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha afirmat aquest dijous que el petit comerç de proximitat està "en perill d'extinció" a causa de la crisi, i ha denunciat que tant el PSC com el PP defensen un model comercial que pretén "destruir-lo".

Tremosa ha fet aquestes declaracions en un acte celebrat en un hotel de Barcelona davant representants del sector del comerç, acompanyat del president de CiU, Artur Mas, i del portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre.

El candidat de CiU ha parlat principalment de la transposició de la directiva europea de serveis, que afecta els interessos dels comerciants de manera directa i que el govern de la Generalitat haurà d'aplicar sota el marc de regulació europeu.

Per Tremosa la directiva deixa "marge de maniobra" a la Generalitat per defensar "un model de país" en matèria comercial, amb aspectes com la protecció del patrimoni històric, la defensa dels interessos del consumidor o la mobilitat i el transport públic al voltant de les grans superfícies.

En aquest sentit, Tremosa ha criticat socialistes i populars per defensar un model "amb moltes coincidències", després de recordar que els dos partits també coincideixen "a bloquejar el finançament autonòmic de Catalunya, els traspassos, o que voten junts a la UE".

El candidat de CiU ha assenyalat que encara que el PSC no ho diu explícitament, als socialistes "els està bé" el model del PP: "De barra lliure, d'anar a desertitzar les grans ciutats, d'anar a destruir el petit comerç".

També Tremosa ha aprofitat per criticar el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per haver desaprofitat una gran ocasió de "marcar perfil propi" en el govern amb les seves polítiques comercials, després d'estar cinc anys "redefinint" el model comercial.

 Per la seva banda, Mas ha destacat que el seu grup al Congrés dels Diputats "ha aconseguit parar el que podia ser una LOAPA (llei orgànica d'harmonització del procés autonòmic) comercial" que anul·lés pràcticament les competències de la Generalitat en el sector del comerç.

Mas ha recordat que quan el president de la Generalitat, José Montilla, era ministre d'Indústria i Comerç, "va fer tota una sèrie de normes en contra de les competències de la Generalitat".

El president de la federació nacionalista ha posat en relleu la importància d'un comerç "viu" creador d'"una riquesa permanent" a Catalunya, després de declarar "que molt pocs països europeus tenen una oferta comercial" com la catalana.

Josep Sánchez Llibre ha ressaltat els acords que CiU ha aconseguit desenvolupar al Congrés dels Diputats, com impulsar la liquiditat de les pimes, una millor fiscalitat per als autònoms o un marc laboral que respongui a les necessitats del sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.