Política

El fiscal demana el testimoni de Castells i García-Bragado en una querella contra Millet

Investiga el projecte d'un hotel al costat del Palau de la Música, i vol interrogar el conseller d'Economia, el tinent d'alcalde i també l'extinent d'alcalde Carles Martí

Per llegir el text de la querella, excepte un fragment que la fiscalia ha preservat de la difusió pública, cliqueu aquí

El cas del Palau de la Música acaba de fer un gir inesperat i de conseqüències, ara per ara, difícils de preveure. La fiscalia de Barcelona ha presentat avui una nova querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull, als quals acusa dels delictes continuats d'apropiació indeguda i tràfic d'influències que haurien comès durant la tramitació del projecte de l'hotel del Palau, un establiment que s'havia projectat en tres finques del carrer Amadeu Vives i Sant Pere més Alt. A la querella es demana que es prengui declaració en qualitat de testimoni al conseller d'Economia, Antoni Castells, al cinquè tinent d'alcalde i responsable d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado, i al regidor dimitit, Carles Martí, fins ara mà dreta de Jordi Hereu i encara primer secretari del PSC a Barcelona, segons ha pogut saber l'AVUI.

A la querella s'afirma, repetidament, que Millet i Montull van fer valdre de forma reiterada, "especial i intensa", la posició dels seus càrrecs i el prestigi de la institució que representaven per tal d'aconseguir que "autoritats i funcionaris de l'Administració autonòmica i de l'Ajuntament de Barcelona col·laboressin en la realització de l'operació urbanística –de l'hotel– en què els querellats buscaven aconseguir un important benefici econòmic". És per això que la fiscalia citarà el conseller i els alts càrrecs de l'Ajuntament, entre altres. Pretén que expliquin la seva intervenció en els tràmits, que hauria facilitat a Millet i Montull cobrar una important comissió del promotor de l'hotel, Manuel Valderrama. De Castells també es demanarà que expliqui la seva intervenció en el conveni urbanístic que va donar llum verda a l'hotel i que hauria suposat una pèrdua patrimonial de la Generalitat, segons la fiscalia.

El fiscal especial per a delictes urbanístics, Antoni Pelegrí, va obrir l'octubre passat una investigació sobre el cas de l'hotel arran de la informació que li van fer arribar els veïns denunciant la manera com s'havia tramitat i aprovat el projecte. Fins aleshores l'AVUI havia publicat diverses informacions destapant l'escàndol, com ara la condició de patró de la Fundació del Palau del mateix promotor de l'hotel, Manuel Valderrama; el fet que l'hotel pogués modificar els seus usos i reconvertir-se en habitatges al cap de 12 anys o les irregularitats detectades en el conveni signat entre el departament d'Economia i el Palau i que va donar llum verda al projecte.

Les finques on s'havia de fer l'hotel tenien la categoria d'equipaments. Per reconvertir-les en terreny residencial es va pactar una permuta amb la Generalitat. Una finca de l'administració situada a la plaça de Sant Jaume va traspassar la seva condició de sòl residencial a les finques on s'havia de fer l'hotel i va assumir la condició d'equipaments que tenien aquestes. El conveni per fer possible aquesta permuta es va signar l'any 2006. El Palau havia obtingut el control de les finques l'any 2003 després de pactar amb els seus propietaris, la congregació religiosa que dirigeix l'escola de La Salle, la cessió a canvi que Olivia Hotels fes unes obres de millora al centre escolar del mateix carrer Amadeu Vives.

La fiscalia considera que el concurs amb què Millet i Montull van atorgar el projecte de l'hotel a Olivia Hotels es va fer de forma poc clara i vol que s'investigui. L'acord entre uns i altres preveia una compensació a la Fundació de 3,6 milions d'euros i de 5,5 milions d'euros per a la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona