Política

balanç de l'acció de govern a l'ebre

Lluís Salvadó reivindica les inversions fetes a l'Ebre

El delegat del govern fa memòria de totes les accions de millora dutes a terme a les Terres de l'Ebre durant la legislatura

Francesc Sancho (CiU) replica que la gent té moltes queixes

Amb l'objectiu que els ciutadans puguin avaluar la feina feta pels representants polítics durant els quatre anys de legislatura, el Col·legi de Periodistes de Catalunya a les Terres de l'Ebre va organitzar dissabte un debat públic en què el delegat del govern, Lluís Salvadó, va fer un balanç de l'acció de govern. A l'acte també hi van participar els representants al Parlament que no formen part del govern Francesc Sancho (CiU) i Joan Bertomeu (PP).

El debat va començar amb una exposició del delegat del govern, plena de xifres, en què va recordar totes les inversions fetes a les Terres de l'Ebre en els últims quatre anys. Des del pont Lo Passador, inaugurat recentment, fins a la carretera d'Horta de Sant Joan, el desplegament del segon centre de tecnificació del país a Amposta, o la recuperació de la memòria històrica amb la construcció de sis centres més d'interpretació, entre moltes altres coses. Tot i això, Salvadó també va reconèixer algunes mancances, com ara el transport públic, i també va assegurar que el territori necessita més instruments per reactivar l'economia. “Cal incentivar l'emprenedoria i crear un full de ruta”, va assenyalar. Però tot i reconèixer diverses deficiències i recordar alguns episodis greus viscuts durant la legislatura, com ara l'incendi d'Horta de Sant Joan o la sequera, el balanç del delegat va ser positiu. Una “alegria” que Francesc Sancho (CiU) va criticar tot assegurant que la gent “no està gens contenta i que té moltes queixes”. El diputat de Convergència i Unió va rebatre els arguments de Salvadó afirmant que “la inversió no ens ha fet competitius”. En la mateixa línia es va expressar Joan Bertomeu, del PP, que va lamentar la manca de diàleg dels partits del govern amb l'oposició.

Però a banda de les habituals visions confrontades dels polítics, el més interessant del debat, obert a tothom, va ser la interpel·lació directa dels periodistes i els representants d'entitats de les Terres de l'Ebre, així com dels ciutadans presents en l'acte. A la pregunta de Josep Lluís Mora, president de la Cambra de Comerç de Tortosa, que qüestionava per què no s'alliberaven els peatges de l'AP-7 mentre es construeix la variant de l'Aldea, Salvadó va contestar que ja fa temps que hi ha converses sobre aquesta qüestió. Mora i altres representants socials també van preguntar sobre la situació del polígon Catalunya Sud, i el delegat va respondre que s'està treballant per aconseguir inversions. Un debat en què no van faltar els retrets d'uns i altres sobre els càrrecs de confiança o sobre la feina feta d'anteriors governs. “Hem fet molt, però també queda molt per fer per les mancances del passat”, va reivindicar Salvadó. I, finalment, una reflexió molt encertada d'un ciutadà: “La gent no vol anar a votar, i això em fa una molt mala sensació”.

LA FRASE

La gent del territori no està satisfeta, i té moltes queixes, sobretot per l'atur
Francesc Sancho, diputat al Parlament per CiU.

LA XIFRA

50M€
s'han invertit en salut,
per exemple amb el nou centre oncològic de Jesús i l'hospital comarcal d'Amposta.

LA FRASE

Ens hem de felicitar per tenir cobertura legal i regulació de les festes de bous
Lluís Salvadó, delegat del govern a l'Ebre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.