Política

Montilla exigeix a Mas que parli clar i respecti el poder judicial

El president de la Generalitat i candidat del PSC afirma que “no és bo començar campanya amb una ombra de dubte”

Insisteix que CDC ha de deixar clar que no s'ha finançat il·legalment

El president de la Generalitat i candidat del PSC, José Montilla, ha reclamat avui al líder de CiU, Artur Mas, que “parli clar” i digui si el seu partit s'ha finançat irregularment, i també li ha exigit que respecti al poder judicial i les institucions democràtiques.

Segons ha indicat el president Montilla en una breu compareixença davant dels mitjans de comunicació, que la Fiscalia hagi decidit imputar en una “peça separada” de la qual es tramita sobre el cas Palau al tresorer de CDC, Daniel Osàcar, i al responsable d'immigració d'aquest mateix partit, Ángel Colom, “és un fet d'una enorme transcendència”.

Després de recordar que, quan va ser creada la comissió d'investigació del Parlament, Artur Mas i altres dirigents de CDC van dir que el “Daniel” que apareix citat en el sumari no era Osàcar, Montilla ha subratllat que ara el fiscal els contradiu, i ha lamentat que davant d'això, el líder convergent “es limiti a dir que la Fiscalia ha entrat en campanya”.

“Aquesta afirmació -ha subratllat el president- és del tot irresponsable”, perquè els partits són els primers que han de respectar les institucions democràtiques, de manera que “en defensa de la política i del procés electoral és fonamental que CDC respecti l'actuació de la Fiscalia i dels tribunals”.

Segons Montilla, “no és bo començar campanya amb una ombra de dubte”, i ja que “la ciutadania espera” dels partits transparència “ha demanat a Mas que parli clar als catalans, que de la seva paraula d'honor que CDC i la seva fundació no s'han finançat irregularment” amb els diners procedents del Palau de la Música.

“Crec en l'honorabilitat d'Artur Mas i crec, també, que els catalans confiaran en la seva paraula, tant si és per dir que no hi ha cap responsabilitat o bé per admetre que s'ha comès alguna irregularitat. Tot menys el silenci”, ha indicat el president.

“Li demano un gest de sinceritat i de responsabilitat que estic segur que la ciutadania reconeixerà”, ha conclòs.

La consellera de Salut, Marina Geli, també s'ha referit a aquesta qüestió en una roda de premsa, i ha indicat: “Com a ciutadana m'interessa deixar clar que hi ha separació de poders, perquè sense ella, es posa en perill la democràcia”.

“Fa falta que CDC parli clar -ha afegit-, i que retorni el crèdit al poder judicial”.

Pel que fa a una suposada conspiració contra CiU per perjudicar-la en ple període electoral, Geli ha afirmat que “si algú es pensa que (des del govern o el PSC) tenim influència sobre el poder judicial, he de contestar que això significa menysprear una arquitectura institucional que configura la democràcia.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders de l’Aliança fan pinya amb Ucraïna a l’inici de la cimera

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

Podem durà als tribunals l'espionatge patit durant el mandat de Rajoy

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona

El regidor del PSC, Ángel Martínez, demana que es posi una pantalla per seguir la final de l’Eurocopa

GIRONA