Política

Pitarch, nou alcaldable del PSC a la Ràpita

Substituirà Miquel Alonso, alcalde els últims vuit anys

Ahir ho van aprovar els militants

Crònica d'un relleu anunciat. Josep Pitarch (Sant Carles de la Ràpita, 1971) substituirà l'històric Miquel Alonso com a alcaldable del PSC a la Ràpita. Ahir a la nit s'havia de celebrar l'assemblea de militants del PSC i un dels punts de l'ordre del dia era l'elecció del nou candidat a l'alcaldia. Per respecte als militants, Josep Pitarch no va voler fer declaracions ni avançar esdeveniments, però sí que va admetre que Alonso no es tornarà a presentar de cap de llista i que té previst reincorporar-se a la seua feina de mestre de primària. El seu lloc, si l'assemblea de militants hi donava el vistiplau anit, que amb tota probabilitat ho haurà fet, l'ocuparà Pitarch.

Actualment, aquest llicenciat en història que ha exercit de periodista i que és autor de diversos llibres de caràcter històric sobre el seu poble i la seva comarca és regidor de Fires i Serveis Públics Municipals. Va entrar a l'Ajuntament després de les eleccions municipals del 2003, quan els socialistes, que es presentaven en coalició amb ICV, partit en aquell moment liderat per Miquel Alonso, van aconseguir la majoria absoluta. Ja en aquell moment es postulava com a relleu d'Alonso, que més d'una vegada havia anunciat que es retiraria.

Per la seua banda, Miquel Alonso marxa després de vuit anys d'alcalde. Històric militant d'ICV a les Terres de l'Ebre, va aconseguir la majoria absoluta el 2003, després d'haver patit el gener del 2000 una moció de censura liderada per CiU, que amb cinc regidors era el principal grup de l'oposició, i que va tenir el suport dels independents, d'ERC i del grup mixt. El 2007 va deixar les sigles d'ICV per presentar-se com a cap de llista del PSC. Tot i que els dos partits es van presentar per separat, van acabar pactant i actualment governen junts.

La Ràpita és un dels municipis de les Terres de l'Ebre on el PSC està més ben situat per mantenir l'alcaldia. Tot i el relleu del cap de llista, Pitarch té a favor seu l'experiència de vuit anys dins un govern municipal fort que no ha estat esquitxat per cap escàndol o conflicte significatiu.

El principal partit de l'oposició, CiU, va obtenir en les eleccions passades quatre regidors, respecte als set dels socialistes, després que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) optés per presentar una altra llista. Per a les municipals d'enguany encara no han proclamat el cap de llista i tampoc no se sap si es presentaran junts o per separat.

ERC, que actualment té dos regidors, sí que presenta el mateix candidat, Josep Caparrós, que va prendre el relleu a l'exdelegat del govern Lluís Salvadó, i actualment és conseller comarcal de Medi Ambient al Consell Comarcal del Montsià.

Finalment, Pedro Hernández es torna a presentar com a alcaldable del PP i confia a repetir com a regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona