Política

tiana

Vallespinós renuncia a encapçalar el PSC i el rellevarà Esther Pujol

L'exalcalde socialista es retira de la primera línia de la política municipal després de vint anys

Pujol es va estrenar a l'Ajuntament l'any 2007

Era un secret absolut, però dimecres al vespre es va confirmar que qui va ser alcalde de Tiana entre els anys 1995 i 2007, el socialista Ferran Vallespinós, no tornarà a encapçalar la llista del PSC en aquest municipi. Vallespinós abandona la primera línia de la política municipal i els militants han avalat que sigui la primera secretària dels socialistes tianencs i actual regidora del consistori tianenc, Esther Pujol, la que el succeeixi al capdavant de la candidatura.

Amb l'elecció de Pujol, el PSC de Tiana dóna continuïtat a un procés de renovació que ja va encetar el 2007, amb l'entrada de gent nova als llocs rellevants de la seva candidatura (Esther Pujol es va estrenar ocupant el número 2 de la llista). De moment, els socialistes no han fet públic quins dels candidats del 2007, a banda de Vallespinós i Pujol, repetiran a la llista. I és que l'assemblea de dimecres, en què van assistir unes trenta persones, estava convocada per ratificar Pujol en el càrrec. Va ser també un comiat avançat de qui ha estat líder dels socialistes tianencs durant els darrers vint anys, que va voler agrair el suport rebut tant dels companys de viatge del consistori com dels militants del partit i, segons va detallar ahir ell mateix, va subratllar que havia arribat el moment de cedir la responsabilitat a altres persones.

L'exalcalde de Tiana ha assegurat que la renúncia no arriba ara pel fet que són uns temps difícils per al socialisme català: “No tinc el costum de defugir els problemes. Per mi, el més senzill hauria estat plegar el 2007, quan un pacte de perdedors (en referència a l'aliança entre Gent i CiU) va situar el PSC a l'oposició, tot i haver guanyat les eleccions. I no només no ho vaig fer en aquell moment, sinó que hem fet una oposició molt digna i en aquests quatre anys hem fet molta feina”, va assenyalar.

Vallespinós creu que és massa aviat per parlar del seu futur polític però sembla bastant evident que s'allunya del camp de batalla municipal. “Jo estic a disposició dels meus companys, i ells ho saben”, va subratllar.

De la persona que agafarà el seu testimoni al capdavant de la llista, Vallespinós ha destacat, sobretot, “la seva gran capacitat de treballar”. Una vàlua que, en paraules de Ferran Vallespinós, “també tenen altres persones del partit, però ha estat ella qui ha decidit fer aquest pas endavant”.

El PSC, i jo al capdavant, ens presentem per recuperar l'alcaldia
Esther Pujol
primera secretària i nova cap de llista del psc a tiana
Estic plenament satisfet amb la meva tasca política durant els darrers vint anys
Ferran Vallespinós
candidat del psc a tiana entre els anys 1991 i 2007


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.