Política

ANICET JUNCÀ

CAP DE LLISTA D'INDEPENDENTS PER CASTELLÓ-PM

“No ens presentem per ser la crossa de ningú”

Diu que surten a guanyar, però no descarta pactes si s'acorden programes

Vol afrontar la situació financera a l'Ajuntament

Juncà, de 52 anys i treballador municipal, es presenta després d'una crisi interna dins dels socialistes.

Què ha passat al PSC?

El senyor Josep Rodà va ser escollit per l'assemblea com a candidat i després va decidir plegar. Una sèrie de gent que érem allà no només del PSC sinó independents hem decidit fer una candidatura oberta. El PSC com a partit a Castelló s'haurà de recompondre.

Com és la nova llista doncs?
És una llista formada bàsicament per independents i que es presenta sota el paraigües del PSC, però que té la voluntat de ser independent. Som gent preparada i amb ganes de prendre les decisions importants que cal prendre en el proper mandat.

En què es basa el seu programa?

Passa per la reorganització de l'Ajuntament i el redreçament de la situació econòmica, per aprofitar el TAV per transformar una part de les segones residències en primera sense deixar de banda el potencial turístic del municipi. S'han de fer polítiques, perquè tothom se senti part del municipi, per barris. La implicació en la gestió nàutica és bàsica. Podem dir que tenim la marina més gran d'Europa, però no tenim la millor marina. S'ha de fomentar Castelló la capitalitat cultural de la comarca. Cal compatibilitzar la protecció natural dels Aiguamolls amb les activitats agràries.Cal un POUM racional, ja que els que s'havien fet el 2007 i el d'ara són moltes coses, però racionals no. Sé que ha costat molt de temps, esforços i diners, i no hi podem gastar, però ha de ser adequat per a un creixement racional.

Això vol dir que el retirareu?
Aquest POUM procurarem modificar-lo sense haver de fer tot el procés. No s'aprovarà a Urbanisme segurament i caldrà veure quins retocs s'hi fan. Hi ha coses que s'han de canviar, com la zona de les Calandrieres, i hi ha coses que no resol prou bé, com els equipaments nàutics i la connexió entre els diferents nuclis.

Com afectarà la situació econòmica el pròxim mandat?

Tindrem un mandat en temps de crisi, però l'economia de l'Ajuntament no només està afectada per la crisi. S'ha de mirar què passa amb els ingressos i les despeses. Em temo que l'Ajuntament gasta més del que toca. Aquest govern, en el primer any, va pujar un 17% l'IBI i si llavors hi havia un dèficit de 4 milions, ara hauria d'estar corregit. No només no s'ha corregit sinó que entrem en un altre pla de sanejament. Alguna cosa passa.

Apareixen moltes llistes. Com creieu que pot afectar?

No és una exageració i representen el ventall que hi ha. Significa que ho haurem de repartir més, difícilment algú traurà majoria absoluta i hi haurà d'haver pactes.

I si han de pactar...

Nosaltres ens presentem per guanyar i no per ser la crossa de ningú. Pactarem amb qui acordem unes línies estratègiques. No pot ser que pactem càrrecs. Si hi ha algú a qui el POUM li està bé, difícilment hi podrem pactar, per exemple.En el pacte actual no s'ha pactat mai cap programa i això no pot ser.

Empuriabrava serà un tema central en la campanya?
Empuriabrava s'ha sentit desatesa i traïda pel govern municipal. Amb l'atermenament no s'ha sentit prou recolzada. Ha portat moviment no independentistes, però sí de defensa d'Empuriabrava, que és el fet històric més important que ha passat al municipi en tota la seva història. Més que la catedral. Ha estat una transformació econòmica i social en positiu. Aquest govern no s'ha cuidat d'Empuriabrava, però és que tampoc no s'ha cuidat del centre històric.

Espera una campanya dura?

Nosaltres farem una campanya en positiu per retornar la política a termes normals ja que en els darrers anys no ha estat així.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.