Política

JOSEP ANTONI FRIAS

ALCALDABLE PER CIU A HOSTALRIC

“Cal canviar el model econòmic del municipi”

El futur d'Hostalric depèn de saber vendre el seu patrimoni

Treballarem amb uns pressupostos realistes

Entusiasta, amb una gran capacitat per vendre el seu producte, aquest comercial transmutat en alcalde assegura que ocupar el càrrec de l'alcaldia ha estat el millor que li ha passat en la seva vida professional.

Quin és el problema més important amb què s'ha enfrontat en aquests quatre anys?

L'econòmic. El model que ha mantingut fins ara l'economia del municipi, basat en la indústria del polígon, ja no funciona i cal canviar-lo. Tenim un actiu molt important en el patrimoni del municipi, des de l'arquitectònic fins al natural, passant per unes bones comunicacions etc., i això ho hem de vendre de la millor manera possible.

S'ha fet algun pas?

Calia fer alguna cosa que ens diferenciés d'altres municipis similars i ens vàrem decidir pel Domus Sent Soví, el centre gastronòmic d'Hostalric, que ha estat un pas important. La indústria agroalimentària és molt important a Catalunya i nosaltres posem a la seva disposició un espai per potenciar i difondre els seus productes. Ja hi ha un clúster d'una vintena d'empreses que tindran aquest espai com a referència.

Hi ha altres iniciatives per canviar el model?

Replantejar el castell com un centre d'atracció i interpretació, potenciar una via verda entre Blanes i els pobles del Montseny, entrar en la xarxa de Città Slow... Vol temps però les línies estan marcades.

Per als propers quatre anys?

Amb el canvi de model present, intentarem mantenir el nivell de serveis actuals. S'han aprovat uns pressupostos austers, realistes, i amb aquesta limitació farem el que podrem, prioritzant els temes socials en un sentit ampli. Hem muntat un servei d'ocupació i de gestió de currículums per racionalitzar l'enllaç entre l'oferta i la demanda. Ajudarem les famílies amb dificultats a través de les entitats que s'hi dediquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.