Política

La divisió porta a la dispersió

Nou llistes es presentaran per obtenir els tretze regidors de l'Ajuntament, en què CiU ha tingut una crisi interna, que farà que l'actual alcaldessa porti unes altres sigles

Viladecavalls és un municipi peculiar abonat a l'embolic polític. Després d'un mandat difícil ple de canvis de govern, de retrets i atacs personals, el candidat que guanyi les eleccions haurà de fer-se càrrec d'un ajuntament endeutat. Aquest context de garbuix constant ha fomentat que es presentin fins a nou llistes, un fet que afavorirà la dispersió del vot.

D'una banda, l'alcaldessa, Regina Parellada, ha creat el partit Unió Municipal de Catalunya després de la divisió entre UDC i CDC. Parellada s'ha sentit enganyada per la direcció de la federació, que li va prometre fa dos anys, quan va assumir l'alcaldia, que seria la cap de llista en les properes eleccions. CiU ha resolt aquesta divisió apostant per la renovació i per la convergent Cesca Berenguer.

Una situació semblant va viure el PSC. Antonio Navarro és el candidat després que els socialistes fessin fora del partit els dos regidors. Francisco Garcia Cano medita formar part d'alguna altra llista. Uns relleus més tranquils han fet ICV-EUiA, Carles Rodríguez, amb ERC, que torna a presentar Glòria Ullés. Paco Vega manté la seva Plataforma Viladecavalls Actiu, que haurà de disputar-se el vot amb partits nous com Ara Viladecavalls Reagrupament, PP i Ciutadans.

LES CLAUS
Endeutament.
La crisi i la bombolla immobiliària han fet que aquest ajuntament tingui un deute d'un 95%, al qual el futur alcalde haurà de fer front amb una gestió més austera.
Dispersió.
L'escenari que quedi després de les eleccions pot ser una sorpresa, tenint en compte que es presenten nou candidatures i hi ha tretze regidors. Les aliances postelectorals poden ser decisives.
Nous partits.
La incògnita del suport en els nous partits com el liderat per l'actual alcaldessa. També es veurà si el PP torna a entrar a l'Ajuntament o a qui esgarrapa vots, Ara Viladecavalls Reagrupament.
Regina Parellada
Unió Municipal de Catalunya
Alcaldessa durant dos anys. Ha creat un projecte per reivindicar la seva feina.
Cesca Berenguer
CiU
És militant des de fa dotze anys. Ha estat tècnica municipal i ara és directora d'un casal.
Antonio Navarro
PSC
Es presenta per tornar a tenir la representació del PSC a l'Ajuntament.
Glòria Ullés
ERC
Tercer cop que es presenta com a cap de llista. Substitueix Lluís Soler i aportarà l'experiència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.