Política

cabrils

CDC suspèn de militància els altres nou membres de la llista de SOM Cabrils

L'expresidenta local i alcaldable de la nova formació assegura que va presentar la dimissió i que no pensa tornar a un partit “tan poc democràtic”

Convergència continua patint aquests dies els estralls de la gran crisi interna que viu a Cabrils. Després que la direcció destituís a principi de mes la fins aleshores presidenta local, Marta Garcés, el partit nacionalista ha pres la mateixa decisió amb els altres nou membres de la candidatura, SOM Cabrils, que encapçala la també exregidora convergent.

Es tracta de la número 3 de la candidatura, Maria Dolors Sánchez Sanromà, d'Emília Canals Santaularia (7), Margarita Rosique Rocamora (8), Manuel de Jaumar Vilas (13), Maria de la Concepció Cabot Roig (15), Pablo Secanella Barrachina (17), Josep Martínez Collado (18), Matilde Domínguez Guerrero de Escalante (20) i Jaume Altafulla Planas (21). En una nota, el partit explica que la participació d'aquestes persones en la llista independent, que competirà a les urnes amb la candidatura de CiU, encapçalada per Lina Morales, “és incompatible amb la seva militància a CDC”. Cal recordar que aquest grup de persones, amb Marta Garcés al capdavant, van oposar-se que Morales fos la número 1 de la llista de CiU a Cabrils.

L'actual alcaldable de SOM puntualitza que ella no va arribar a ser suspesa de militància. “Jo vaig presentar la meva dimissió en el moment en què vaig decidir ser alcaldable per una altra formació”, diu Garcés, que afegeix que va ser una decisió presa “en coherència política i personal”. A més, Garcés assegura que en cap moment tornarà a formar part de CDC. “No em sap greu perquè em vaig adonar que era un partit gens democràtic”, destaca la cap de llista. Així mateix, destaca que la resta de membres de la llista “estaven esperant la seva suspensió”, però que en cap cas volien evitar-la.

D'aquesta manera es tanca definitivament el capítol d'aquesta guerra interna que va començar quan l'assemblea local, sense voler escoltar la direcció comarcal, va escollir Garcés com a cap de llista de CiU. Aquest extrem no va ser autoritzat pel partit, que va ratificar Morales com a número 1 i va forçar la sortida de la desena de militants díscols que, dies després, formaven SOM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.