Junqueras fa coresponsable el PSC que el català no sigui oficial a Europa

La presència del català a les institucions europees va ser un dels principals arguments de precampanya i queda clar que ho serà també en la cursa final cap al 7-J. Més enllà de bones intencions, ahir ERC va passar a l'atac contra el PSC i el va fer coresponsable que no sigui oficial a Europa. El candidat dels republicans, Oriol Junqueras, ho feia després que la cap de llista socialista, Maria Badia, va reivindicar divendres que ha estat l'única diputada que ha impulsat iniciatives en favor del català a l'eurocambra. Unes paraules que no han agradat gens a Esquerra. «Hi ha molta gent que treballa pel català», va respondre-li el candidat d'ERC, que troba «poc elegant» que Badia digui ara que és «l'única» que ho ha fet.

Junqueras, que en l'acte d'obertura de la campanya ja va proposar una iniciativa legislativa popular (ILP) d'àmbit europeu en pro de l'oficialitat del català, va acusar directament el PSC de ser coresponsable que a hores d'ara a l'eurocambra no es pugui parlar català. «Si no és oficial ara és per una decisió política de l'Estat espanyol», va afirmar, recordant que els socialistes catalans tenen 25 diputats dins del grup del PSOE al Congrés i participen amb dos ministres en l'executiu estatal. Va dir a Badia que hi ha gent dins del PSOE «no fan tot el possible per l'oficialitat del català». Esquerra celebra, però, que el PSC, CiU i ICV-EUiA s'hagin sumat, tot i que amb matisos, a la seva ILP a l'europea.

El candidat va visitar, juntament amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, l'Aplec del Cargol de Lleida. Junqueras també va alertar que l'atur juvenil en el conjunt dels Països Catalans ja supera el 35%, una dada que «cap país no es pot permetre». Aquesta dada, segons Junqueras, contrasta amb la dels territoris que tenen concert econòmic, ja que allà se situa entorn del 10%.

Carod, en campanya

Josep-Lluís Carod-Rovira va entrar ahir en campanya. Ho va fer en un míting a Sant Sebastià i com a convidat d'Aralar, companya de coalició d'Esquerra a Europa dels Pobles. Una candidatura que Carod-Rovira va obrir a «tots els espanyols demòcrates, liberals en el millor sentit de la paraula i que estiguin oberts a la diversitat». L'expresident d'ERC va respondre a aquells que li retreuen que demani un estat propi per Catalunya recordant que, en aquests moments, «existeixen més estats independents que mai» a Europa. No serà fins avui que Carod-Rovira intervindrà en un acte d'ERC de campanya. Ho farà en el míting central a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE