Política

Festes i parlaments de quasi tots els grups, a Banyoles

Tres candidatures van organitzar espectacles i sopars populars en tres espais del centre de la ciutat

Excepte el PP, totes les candidatures que es presenten a Banyoles van organitzar ahir alguna activitat en un espai públic, barrejant els missatges electoral amb propostes lúdiques.

ICV

Els més discrets van ser els d'ICV, que, com els dies anteriors, van muntar la seva parada en un barri per explicar les seves propostes. Ahir tocava la Vila Olímpica i des d'allà l'alcaldable, Núria Langa, va remarcar el seu compromís amb una gestió municipal transparent i participativa. “Som gent activa que aquests quatre anys hem aportat moltes iniciatives al ple”, va destacar.

Plataforma-PSC

També van ser discrets la Plataforma Progressista-PSC, que van oferir una xerrada al Museu Darder. El seu alcaldable, Jordi Bosch Barraca –acompanyat d'altres membres de la llista– va descriure una Banyoles de l'any 2025 en què, entre altres millores, s'hauria completat la remodelació del barri vell i es veurien els fruits d'una planificació a nivell comarcal.

Junts per Banyoles

En canvi, CiU, Junts per Banyoles i la CUP van optar per combinar els parlaments de rigor amb una oferta més lúdica. Així, entre l'actuació d'un mag, una xocolatada i un sopar de pa amb botifarra a la plaça del Teatre, Josep Vicens (Junts) va reiterar que la candidatura que encapçala és l'única alternativa de govern possible.

La CUP

La CUP va acabar la campanya a la plaça Major. Després de l'actuació del grup Laforet i abans d'una botifarrada, l'alcaldable Sandra Pazos i altres membres de la llista van recordar els aspectes més destacats del programa, vertebrat al voltant de la participació ciutadana en la presa de decisions.

Noguer: “Hi haurà inversions”

El candidat de CiU, Miquel Noguer, va tancar la campanya reiterant el missatge que, després d'un mandat en què s'han fet obres per valor de 26 milions a la ciutat, en el pròxim continuarà havent-hi inversions, malgrat la situació econòmica. “La segona escola bressol, el centre obert i la remodelació d'alguna plaça, com la de Sant Josep, són les obres més prioritàries”, va dir. També va recordar els tres temes clau del seu programa: “Redactar el pla general, promocionar econòmicament la ciutat i aplicar polítiques socials”. La seva candidatura va fer l'últim acte electoral a la plaça dels Turers. Hi va haver un concert i el públic va poder menjar un “asado” argentí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA