Política

Desastre d'UPM a Torroella i triomf de L'EST, la COET i el PP

CiU continua sent el partit més votat i Esquerra ja és ara la segona força

Desastre total d'Unitat i Progrés Municipal (UPM) de Torroella de Montgrí. El partit que era la insígnia del progressisme torroellenc ha tocat fons, després que en els comicis d'ahir veiés reduït a la meitat el percentatge de vots. Un fet que ha provocat que de sis regidors que tenia ara només en tingui tres, i ha passat de ser la segona força a ser la tercera, en detriment d'ERC, amb qui ha governat aquest mandat.

Esquerra, per la seva banda, ha pujat una mica i ha aconseguit un altre regidor, i ja en té quatre. Tot i això, encara queda darrere de CiU, que, tot i el canvi d'alcaldable, ha sabut mantenir-se com la llista més votada.

Però hi ha altres partits que també han triomfat, com ara la refundada LEI, que ara es diu L'EST, que ha obtingut fins i tot bons resultats a Torroella. Però també ha pujat a l'Estartit, on ha aconseguit vots d'UPM, que ha perdut la meitat dels votants. L'EST ha superat la barrera dels dos regidors de LEI, ja que amb un 5% més de percentatge de vots ha aconseguit el tercer, i passa a ser la tercera força municipal, davant d'UPM.

I no es pot oblidar l'entrada finalment al consistori del PP, que ha aconseguit el 5% necessari per poder entrar.

Més sorpresa ha estat l'entrada de la Coordinadora l'Estartit i Torroella (COET), que ha obtingut 289 vots, el 7,2% del total. Per contra, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha quedat fora.

A.V.

Sorpresa dins de la lògica de guanyar, i més quan hi havia un candidat nou. És un èxit
Jordi Cordón
alcaldable de ciu
Un desastre important. Ens hem de tornar a plantejar si continuem o no com a UPM
Lluís Coll
alcaldable d'UPM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.