Política

CiU de la Bisbal té la clau, però no a qualsevol preu

La federació, ERC i el PSC engeguen aquesta setmana la maquinària per decidir quin haurà de ser el govern de la ciutat en els pròxims anys, posant al davant els programes i la relació de forces

Els resultats de diumenge passat van tornar a deixar CiU en una situació clau per decidir el govern de la Bisbal d'Empordà, amb tres regidors enfront dels 6 d'ERC i els 6 del PSC. Els altres partits que tindran representació, ICV-EUiA i el PP, amb un regidor cadascun, no tenen prou força per decantar la formació de govern cap a un costat o cap a l'altre. L'experiència de govern dels últims quatre anys entre ERC i CiU, valorada positivament per les dues formacions, no sembla suficient perquè la federació es pronunciï, d'entrada, a favor de repetir el pacte, malgrat que tot semblava apuntar-hi. CiU vol negociar també amb el PSC; el que no se sap encara és si voldrà parlar amb socialistes i republicans només de continguts de programa i de distribució de regidories o si també, utilitzant la seva posició de força, pot exigir més, per exemple, una alcaldia compartida amb qualsevol dels dos possibles socis.

Més estrany seria un acord de govern entre el PSC i ERC, per les creixents i eternes discrepàncies entre les dues formacions, amb enfrontaments continus (moltes vegades de caire personal) entre el cap de llista d'ERC, Lluís Sais, i el del PSC fins ara, Ramon Romaguera, l'últim dels quals a causa de les finances municipals. El canvi de cap de llista al PSC, però, amb l'entrada d'Òscar Aparicio, ara regidor, podria fer canviar lleugerament les coses i, tenint en compte que en política no hi ha res escrit i que les dinàmiques i lògiques locals es desvien, alguns cops, de la norma, tampoc seria descartable un gran pacte de govern entre les dues forces majoritàries, sobretot si CiU els posés les coses molt difícils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.