Política

Manresa

CiU renuncia a negociar un pacte estable de govern

El futur alcalde de Manresa, Valentí Junyent, iniciarà la legislatura sense cap pacte estable de govern. CiU s'acosta a la majoria absoluta amb els 11 regidors que va obtenir diumenge passat i governarà en solitari, amb acords puntuals i buscant el màxim consens possible en els grans temes de ciutat.

“La gent ha votat majoritàriament un canvi i això és el que hem de posar en marxa a partir d'ara”, explicava ahir Junyent. Els electors han posat punt final a 16 anys de govern tripartit a Manresa (PSC, ICV-EUiA i ERC) i van castigar amb duresa els socialistes –que van perdre quatre regidors– i ICV-EUiA, que no tindrà representació. En aquest sentit, Junyent considera que, “afortunadament, la gent és més llesta que els polítics i s'adona de quan els cicles estan esgotats”. El futur alcalde entén que “la proximitat i la transparència han de ser l'eix de tota acció de govern”, i es marca dues prioritats amb vista al proper mandat: “Conèixer com estan la projecció pressupostària i l'endeutament acumulat de l'Ajuntament, i organitzar el nou enfocament que volem donar a la gestió municipal en aquests moments de crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.