Política

cubelles

Un pacte entre ICV, UC i el PP dóna l'alcaldia a Miquel

Els tres partits sumen 11 regidors de 17, i diuen que configuren “un govern fort” per als propers quatre anys

Rosa Fonoll, d'UC, serà primera tinenta d'alcalde, i Juani Navarrete, del PP, la segona

ICV-EUiA, Unitat Cubellenca-Reagrupament i el PP han tancat un pacte de govern que entrega l'alcaldia durant els propers quatre anys a Mònica Miquel. La cap de llista d'ICV, que ha guanyat les eleccions per segona vegada, va presentar públicaments el pacte ahir al vespre, acompanyada de les futures primera i segona tinentes d'alcalde, Rosa Fonoll (UC) i Juani Navarrete (PP), respectivament. A l'acte hi van assistir unes 150 persones, que van aplaudir reiteradament les intervencions de les tres caps de llista, al centre social.

Mònica Miquel va reconèixer que aquesta vegada s'ha afanyat a concretar un acord de govern, després que el 2007 no aconseguís fructificar cap pacte tot i haver estat la força política més votada. El nou equip de govern suma 11 regidors de 17: quatre d'ICV-EUiA, quatre més d'Unitat Cubellenca-Reagrupament –el nou partit sorgit d'una escissió de CiU, que s'ha convertit en la sorpresa dels resultats electorals i en la segona força més votada– i tres representants del PP. “Estem contents. El poble de Cubelles vol això, si no, per què havia de tornar a guanyar ICV les eleccions?”, expressava ahir Mònica Miquel. La futura alcaldessa va explicar que dilluns va convocar una assemblea popular amb la participació de la ciutadania i de les entitats de Cubelles, en la qual l'opinió majoritària era un nou govern “sense el PSC”. “S'ha de fer un govern fort, no un govern de nou regidors”, sosté Miquel. La candidata reconeix que el pacte entre ICV i el PP pot semblar estrany, però va recordar que el 2007 els socialistes “van deixar fora del govern” ICV en pactar amb CiU i ERC, i que el 2003 “també es podria haver fet un pacte d'esquerres i no es va fer”. El consens amb el PP des de l'oposició sobre el nou pla general i també a l'hora de presentar un informe jurídic a la Sindicatura de Comptes sobre els problemes de recaptació a Cubelles són dos dels exemples de la bona entesa entre els dos grups, segons Miquel.

La direcció d'ICV s'hi oposa

La cap de llista d'ICV va admetre que la direcció del seu partit a Barcelona no veu amb bons ulls el pacte amb el PP. “Crec que és normal. A ICV no volen que cap alcaldia sigui representada pel PP. Però les diferents executives nacionals han de conèixer la realitat del municipi”, va apuntar Mònica Miquel.

La representant d'ICV-EUiA va anunciar que les seves prioritats com a alcaldessa seran realitzar una auditoria externa sobre els comptes municipals, redactar el nou pla general, millorar els serveis a les persones i suprimir les barreres arquitectòniques. Els tres partits presentaran el seu pla de mandat la setmana vinent.

LES FRASES

El poble ens ha demanat això. ICV, UC i el PP tenim temes en comú concrets per tirar endavant
Mònica Miquel
cap de llista d'ICV-EUiA
A UC hem apostat per un govern local fort. Fa poc estàvem fora, i ara tenim quatre regidors
Rosa Fonoll
Cap de llista d'Unitat Cubellenca-reagrupament
A l'oposició el PP i ICV hem fet pinya en moments molt difícils, i això ens ha portat fins aquí
Juani Navarrete
Cap de llista del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.