Política

barcelona

Gomà veu en Trias voluntat de col·laborar, però farà oposició

ICV-EUiA descarta qualsevol opció de govern i se centrarà a fer una oposició “sense cap zona d'ombra”

CiU creu que podria arribar a acords amb els ecosocialistes en els serveis a les persones

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, es va reafirmar ahir en la seva voluntat d'exercir en els pròxims quatre anys una oposició ferma i clara, nítida “i sense cap zona d'ombra”, com ja va explicar a aquest diari en una entrevista publicada diumenge. “No entrarem en cap comissió de govern en cap districte de la ciutat i no entra en el nostre horitzó estar en cap equip de treball, més enllà del traspàs de les àrees que governem, cosa que farem amb tota correcció”, va explicar.

Malgrat la distància que separa totes dues formacions, Gomà es va reunir ahir durant més d'una hora amb el president del grup municipal de CiU i futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en el que va ser una “conversa franca, sincera, oberta i clara”, en paraules de l'ecosocialista, i en “un ambient cordial, franc i molt positiu”, segons una nota de premsa enviada per CiU. Segons Gomà, el futur alcalde es va mostrar obert a “la col·laboració institucional i va assegurar el respecte institucional de tots els grups, inclosa l'oposició”, i va assegurar que es podria “arribar a acords en pro del pluralisme dins el cartipàs”. Amb tot, va insistir a remarcar que la d'Iniciativa serà una oposició “propositiva” i també de confrontació en qualsevol pas enrere dels drets adquirits fins al moment. “Supeditarem qualsevol possible acord en temes socials, ecològics i de convivència a la proposta que hi hagi sobre la taula”, va explicar.

En aquest sentit, el comunicat del grup municipal de CiU assegurava que “una de les prioritats del govern que Trias encapçalarà a partir del dissabte 11 de juny serà la millora de les polítiques d'atenció social a Barcelona” i confirmava que “Trias i Gomà han posat de manifest la voluntat de tots dos d'establir acords en l'àmbit dels serveis a les persones”.

Malgrat reconèixer que havia trobat en Trias una actitud oberta i dialogant, Gomà va admetre que sabia “amb quin programa electoral ha guanyat CiU les eleccions” i va confessar: “Hi tinc desacords molt profunds. Aquí ningú ha d'enganyar ningú i jo no he canviat tampoc en les meves percepcions”.

Després de les eleccions municipals del 22 de maig, Xavier Trias s'ha reunit amb tots els grups municipals i justament ahir va mantenir la seva darrera (però també més llarga) reunió amb un líder de grup municipal. La intenció del futur alcalde és governar en solitari i establir acords puntuals en funció de les polítiques que calgui desplegar.

Una de les nostres prioritats és millorar les polítiques d'atenció social
Xavier Trias
president del grup municipal de ciu a barcelona
No entrarem en el govern i farem una oposició nítida, sense cap zona d'ombra
Ricard Gomà
president del grup municipal d'icv-euia a barcelona
No estarem en cap equip de treball més enllà del traspàs de les àrees que governem
Ricard Gomà
president del grup municipal d'icv-euia a barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.