Política

ERC i ICV de Sant Feliu reclamen un gran pacte

Tots dos partits veuen necessària una entesa de govern entre CiU, TSF i el PSC

Sant Feliu no és una olla de grills, però gairebé. Una negociació política àrida i complicada, on intervenen situacions personals, lectures polítiques i quotes de poder ho està complicant tot. CiU ja ha parlat amb pràcticament totes les forces, tret de TSF, segons va admetre el seu cap de llista i alcalde en funcions, Carles Motas. El PSC ja va deixar clar l'escenari apostant perquè abans de valorar res es vertebri un gran pacte de govern entre CiU i TSF. Si no prosperés, el PSC estudiaria, segons el seu alcaldable, Pere Albó, noves aliances.

I ERC, ICV i el PP, amb un regidor cadascun, estan en una posició en què, ara mateix, no són estrictament necessaris. Jordi Vilà, alcaldable d'ERC, va explicar ahir que el seu grup no té cap problema a l'hora d'entrar a governar, això sí posant sempre per davant un projecte i una acció de govern clares. Amb tot, i segons Vilà, abans cal que es doni l'escenari que han votat els guixolencs: un gran pacte entre CiU, la llista més votada, TSF i el PSC: “Només fent un govern fort nosaltres podríem estar a dins si ens volen; cal que es deixin de banda picabaralles personals i es vagi a treballar”. Una lectura molt coincident amb la que fa el cap de llista d'ICV, Jesús Fernández. El PP també està a l'expectativa. La situació és ara realment molt complicada. CiU vol intentar fer un govern fort sense comptar amb TSF. També cal tenir present que membres de la formació que lidera Motas tenen el seu origen polític dins de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.