Política

El PSC i CiU formalitzen el govern a Palafrugell

Juli Fernández (PSC) serà l'alcalde i Albert Gómez (CiU), primer tinent d'alcalde

El PSC i CiU de Palafrugell, que han estat les dues formacions amb més regidors, sis i cinc, respectivament, després dels comicis del 22 de maig passat han formalitzat finalment el pacte de govern per aquest nou mandat que començarà dissabte amb la constitució del nou consistori. El govern sociovergent ha estat la primera opció per a les dues formacions, malgrat que Esquerra ha intentat, sense èxit, que la federació nacionalista refés l'actual pacte amb ells i Entesa.

Alcalde socialista

Tot i tenir l'alcaldia en el pacte tripartit, CiU ha optat, com ja tenia previst i ja havia fet públic, per donar suport com a alcalde, al de la llista més votada, que ha estat el del PSC. Per això, en el pacte sociovergent, el candidat socialista, Juli Fernández, serà el nou alcalde del municipi. Serà la primera vegada en aquest període democràtic que l'alcalde sigui un socialista.

I així es farà palès en el ple de constitució de dissabte, que tindrà lloc a les 12 del migdia al teatre municipal. Per contra, el líder de la federació, l'unionista, Albert Gómez, tindrà la primera tinència d'alcaldia.

En aquests moments, també se sap que mentre els socialistes tindran les àrees d'Hisenda i Urbanisme, els convergents tindran Comerç, Turisme i Seguretat Ciutadana, entre d'altres.

Fernández i Gómez tenen previst fer públic el pacte de govern en una roda de premsa prevista per avui, a dos quarts de set de la tarda, a l'ajuntament. Amb el pacte, queda clar que les actuals formacions del govern en funcions d'Esquerra i Entesa aniran, a partir de dissabte, a formar part de l'oposició municipal. Esquerra, que ha tingut l'alcaldia aquests dos darrers anys de mandat, té quatre regidors, com fa quatre anys, encara que abans tenia la clau de la governabilitat, mentre que Entesa, sense Lluís Medir, en té tres, la meitat de fa quatre anys.

Una oposició que també comptarà amb la presència del PP, que ha passat d'un a dos regidors, i l'estrena a la palestra política palafrugellenca de Plataforma per Catalunya, amb un regidor. Per contra, no ha sortit cap regidor del Moviment Social Republicà (MSR), també de caire ultradretà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona