Política

Arenys de Munt

CiU valora l'oferta d'ERC per compartir l'alcaldia

La militància es va reunir ahir a la nit per decidir si dóna suport a la CUP o aposta per governar al costat d'ERC, que en l'últim moment es planteja aliar-se amb els convergents

ERC no s'ha arribat a entendre amb la força més votada, la CUP, i a darrera hora ha buscat un altre soci amb el qual no comptava en un primer moment. Així, la contraoferta que ERC va fer a CiU dimecres al vespre va ser la mateixa que havia proposat a la CUP: compartir l'alcaldia durant els pròxims quatre anys.

El candidat de CiU, Alfons Molons, va explicar ahir que fins al vespre l'assemblea no es pronunciaria sobre les dues propostes que tenen al damunt de la taula. “La situació està molt igualada i serà la militància i la gent que forma part de la llista qui prengui la decisió final”, va manifestar. Molons, davant d'aquest escenari a darrera hora en què la seva formació té la clau de la governabilitat, va dir que les converses es podrien allargar fins a última hora abans del ple de constitució del futur govern municipal.

La diferència, però, és que CiU, al costat d'ERC, té la possibilitat d'entrar al govern local i també triar dos anys d'alcaldia. Pel que fa als altres punts de la proposta, les dues formacions més votades han ofert el mateix al seu possible soci, la regidoria d'Urbanisme i les tinències d'alcaldia.

Ahir a la nit, a més de la reunió de CiU, també es va fer una assemblea de la CUP per informar de la proposta d'acord que s'ha fet a CiU, amb qui han anat treballant una part del programa però amb qui no tenen tancat cap pacte.

“Sap greu no tenir un govern d'unitat”

El candidat de la CUP, Josep Manel Ximenis, es va mostrar ahir decebut de la seva proposta inicial d'aconseguir un govern d'unitat nacionalista. “Hauria pogut ser un exemple de país, i sap greu no poder garantir aquest govern d'unitat independentista”, va lamentar. Segons va explicar, l'únic entrebanc per part d'ERC ha estat que volia compartir l'alcaldia, i no pas les diferències de programa o d'organització interna de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.