Política

Badalona

Iniciativa es compromet a combatre García Albiol

La coalició creu que Badalona és víctima del “mercadeig polític” entre CiU i el PP

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) va assegurar ahir que des de l'oposició lluitarà contra el discurs de qui tot indica que avui serà el nou alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP.

Laia Ortiz, portaveu d'ICV, va visitar ahir Badalona per emmarcar l'arribada a l'alcaldia de la ciutat de García Albiol en un “mercadeig” entre el PP i CiU, que també es trasllada, segons Ortiz, al Parlament de Catalunya –amb el pressupost i la llei Òmnibus–, la Diputació de Barcelona i altres municipis catalans. “El resultat d'aquest mercadeig de polítiques de pactes entre CiU i el PP s'acarnissa especialment amb Badalona, que rebrà les conseqüències de tenir un alcalde xenòfob, que atempta contra la cohesió social”, va dir la portaveu d'Iniciativa. Per Ortiz s'està al davant d'una “gran coalició per fer polítiques de dretes i polítiques neoliberals”. Va retreure a CiU el compromís de no fer alcalde García Albiol. “CiU incompleix les seves promeses”, va dir. Carles Sagués, cap de llista d'ICV-EUiA, va coincidir en aquesta diagnosi de CiU de “gir cap a la dreta que l'ha portat a tenir com a soci preferent el PP”, i de “deixar de banda totes les seves posicions nacionalistes catalanes i posar per davant l'aliança amb un partit nacionalista ranci espanyol, amb qui té profundes coincidències des del punt de vista social i econòmic”. Sagués considera que Badalona “som els més damnificats d'aquesta situació”. Va retreure a Ferran Falcó, cap de llista de CiU, de no voler-se sumar a un pacte de la resta de forces polítiques. Si no “hi ha un miracle de darrera hora”, el PP arribarà a l'alcaldia de Badalona. Serà, segons Sagués, “un fet històric de la història negra de la nostra ciutat i de Catalunya”.

Ortiz i Sagués van estar acompanyats de la diputada Mercè Civit i Asun Garcia, d'EUiA a Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.