Política

Herrera: “És injust posar tota la classe política dins del mateix sac”

El secretari general d'ICV, proposa “referèndums ciutadans vinculants” que donin resposta a les reivindicacions del moviment dels “indignats”

Iniciativa presenta uns pressupostos alternatius que permeten “aconseguir 2.000 milions d'euros sense retallar en aspectes socials”

Joan Herrera secretari general d'Iniciativa per Catalunya -Verds ha considerat aquest dilluns en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que és “injust posar tota la classe política dins del mateix sac”.

“Nosaltres no hem sigut els que hem tirat endavant les retallades”, ha afegit Herrera fent referència a la reacció dels “indignats” davant del Parlament dimecres passat.

El secretari general d'ICV, ha plantejat una proposta de “referèndums ciutadans vinculants” que donin resposta a les reivindicacions del moviment dels “indignats”.

Ha senyalat que moltes de les demandes populars coincideixen amb propostes que el seu partit ha plantejat els darrers anys.

Herrera entén que la mobilització, “pacífica i massiva”, interpel·la tots els partits polítics i ha assegurat que seguiran “fent crides” perquè s'hi participi.

El líder d'Iniciativa ha recordat que la seva formació no avala les retallades del govern.

“No es poden avalar uns pressupostos quan totes les retallades van contra aspectes socials com la salut i l'ensenyament públic”.

Al seu entendre, les mesures “no exigeixen cap esforç als sectors que més tenen i que més s'han enriquit amb la crisi”.

“Aquests pressupostos no són per tothom, no afecten tothom per igual i per això la responsabilitat és votar que no als pressupostos”.

En aquest sentit, Herrera ha assegurat que IC-V presentarà una alternativa que permet aconseguir 2.000 milions d'euros.

La seva proposta consisteix entre d'altres mesures en “reduir la despesa farmacèutica, augmentar impostos sobre l'energia nuclear”, en definitiva, ha dit, “petites coses que ens permetran aconseguir 2.000 milions d'euros sense fer aquestes retallades socials.

Joan Herrera considera que Artur Mas “no entén el joc democràtic”.

“Mas només fa que repetir que com l'han votat se sent avalat”. I en democràcia és necessari que el president “respongui i Mas no ho fa”.

Amb tot, Herrera ha reconegut que IC-V té una part de corresponsabilitat com a membre del tripartit.

Al seu parer, hi va haver “una política de despesa i inversió social en una època en que ja no es podia fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.