Política

MARIA TERESA FERRÉS

ALCALDESSA DE PALAMÓS (PSC)

“La mancomunitat és una eina molt potent”

Van apostar fer-ho amb Esquerra i Entesa, no amb CiU, perquè hi havia coincidències programàtiques, però Esquerra es va tancar en banda

Creu que Palamós presenta una oportunitat per la seva situació geogràfica, econòmica i mediambiental

‘Carpe diem'
Després de vuit anys a l'alcaldia de Palamós, quatre com a vicepresidenta primera de la Diputació, vol viure el present polític i no capficar-se massa en el rol que tindrà ara en el nou grup socialista de l'ens gironí ni plantejar-se si es tornarà a presentar d'aquí a quatre anys. Abans de ser alcaldessa, va estar quatre anys a l'oposició.
No podem oblidar el model turístic de Palamós, el de segona residència: funciona i ens desestacionalitza

Torna a ser alcaldessa, i aquesta vegada la majoria consistorial la forma amb Entesa, després que Esquerra no hi volgués entrar.

Queda oberta la porta al govern, per a Esquerra?

Nosaltres, des del primer moment, vam voler fer un pacte de govern ampli i que donés estabilitat. Vam obrir converses amb tots, però amb un objectiu de negociar amb Esquerra i Entesa. Esquerra es va tancar en banda. Per nosaltres, la condició que posava sobre la taula, que Entesa no fos al govern, era inacceptable. Per tant, les negociacions van ser molt breus. En canvi amb Entesa vam avançar. La incorporació del regidor, Erik Solés, ens fa sentir còmodes. Pensem que és un pacte que dóna estabilitat al govern, que era un dels objectius que perseguíem.

I no es van plantejar governar sols?

Aquesta era una opció, però si buscàvem estabilitat garantíem que hi hagués una majora àmplia pactant. Per tant, tot i valorar el fet de quedar-nos en minoria, vam apostar per pactar i aconseguir una majoria còmode.

I no hauria estat una majoria més còmoda si es pactava amb CiU, i es feia un govern més fort en una època de crisi?

El govern és fort i és estable. I per tant pactar amb CiU podria haver estat una possibilitat. Però ens vam plantejar buscar socis de govern en qui haguessin coincidències programàtiques.

Al Baix Empordà hi ha hagut un creixement de CiU, no sé si pot afectar-los...

No hi ha cap problema, tenim molt bona relació amb alcaldes com el de Calonge, amb qui compartim la mancomunitat, o el de Platja d'Aro. Més enllà d'unes sigles, el que entenem és què hi ha objectius comuns a la nostra zona i que la relació entre els veïns ha de ser bona per avançar a la comarca.

Ha parlat de la mancomunitat. Creu que el futur, i més en època de crisi, passa per això, per mancomunar serveis entre municipis?

N'estic absolutament convençuda. La mancomunitat de municipis és una eina molt potent per oferir serveis. L'exemple de la piscina coberta amb Calonge i Vall-llobrega n'és un molt bon exemple. Per tant haurem d'avançar en aquest model i pensar que podem mancomunar altres serveis, com poden ser les platges, la neteja o la promoció turística. Ja hem començat a parlar-ne.

Sempre diu que Palamós és un espai d'oportunitats. Quines són?

D'entrada, la seva situació geogràfica: estem situats al cor de la Costa Brava, i ben comunicats. I d'altra banda, és una ciutat mediterrània que ha sabut mantenir un model urbanístic compacte a l'entorn dels nuclis històrics, amb un 70% del territori protegit. Això ens porta a un model de ciutat de futur, en temes mediambientals. I a banda, amb sectors econòmics clau al voltant del turisme, de la gastronomia, el comerç i el treball conjunt amb l'administració. Per això, crearem l'Institut de Promoció Econòmica.

Hotels?

Abans de parlar d'hotels, hem de generar necessitat d'aquests hotels.I, per tant, promocionar la nostra ciutat. No podem oblidar el model turístic de Palamós, més basat en el de segona residència: funciona i, a més, ens desestacionalitza. Com a govern, nosaltres ja vam fer una previsió d'hotels dins del nou pla general.

Parlant del pla general. Està una mica aturat, no?

Bé, les circumstàncies econòmiques i socials del nostre país fan que tots els temes urbanístics hagin tingut una aturada. Preveiem que tan bon punt repunti aquest moment hi haurà un creixement urbanístic raonable i necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona
política

L’independentisme civil recupera la unitat per a la mobilització de la Diada

barcelona
estat espanyol

Els nous vocals del CGP juren el càrrec

barcelona
POLÍTICA

«Girona pel Canvi» demana un canvi real i que Sílvia Paneque sigui alcaldessa

GIRONA
judicial

Amnistiats els independentistes encausats pel sabotatge a la Vuelta a Solsona

barcelona