Política

mollerussa

CiU contractarà ara el crèdit que va fer caure el govern del PSC

El govern local anuncia un nou Pla de Sanejament consensuat amb la Generalitat

El pla inclou el crèdit per posar al dia el que es deu als proveïdors

L'Ajuntament no cobrirà baixes ni pagarà hores extres per tal d'estalviar

El govern municipal de Mollerussa, de CiU, va anunciar ahir la posada en marxa d'un nou Pla de Sanejament que preveu restriccions en matèria de personal i de despesa corrent per tal de reduir en dos anys la despesa'estalviar en aquests conceptes més de dos milions d'euros. El pla, que té el vistiplau de la direcció general de Política Financera de la Generalitat segons va dir ahir el govern en una nota de premsa, inclou la contractació d'un gran crèdit que faciliti a l'Ajuntament posar-se al dia amb els proveïdors i la venda de patrimoni municipal per valor de mig milió d'euros.

El govern anterior del PSC en minoria va dimitir a finals de l'any passat perquè l'oposició no li va admetre la contractació d'un crèdit de 4,2 milions d'euros, crèdit lligat també a un pla de sanejament de les finances locals. Ara, el crèdit anunciat serà més elevat, de 5,1 milions d'euros, ja que vol fer front al deute als proveïdors amb data 31 de desembre del 2010. L'anterior crèdit estava pensat per als deutes fins a l'abril de l'any passat.

Aquest crèdit situarà el deute del consistori en un 145% (el mínim legal fixat és el 110%), però les mesures de limitació de la despesa faran, segons assegura el govern local, que el 2010 baixi al 130%, el 2013 al 107%, i a finals del 2014 se situï en un còmode 85%.

Ni cobrir baixes ni pagar hores extres

Per aconseguir aquest estalvi l'Ajuntament no substituirà baixes per malaltia o maternitat ni tampoc les que es produeixin per jubilacions. També s'eliminen les hores extres, no es renovaran els contractes temporals ni es faran tasques que estiguin duplicades amb el Consell Comarcal.

Per retallar en despesa corrent, el consistori revisarà els contractes de serveis de telefonia i electricitat (una revisió que l'anterior govern del PSC ja va dir que s'estava fent), es reduirà la contractació de publicitat institucional i se suprimiran alguns festivals i actes culturals. A més, se centralitzaran les compres per tal que l'adquisició que faci qualsevol departament del consistori estigui revisada i planificada amb cura pels gestors econòmics de l'Ajuntament.

Promesa de no apujar impostos

Segons ha explicat el govern municipal a través d'una nota de premsa, el Pla de Sanejament vol aconseguir que en dos anys s'equilibri les despeses i els ingressos. Actualment s'arrossega un dèficit anual d'1,5 milions d'euros en cada exercici, segons el govern. Segons el govern, amb aquesta contenció de la despesa el consistori podrà mantenir el compromís de redreçar els comptes de l'Ajuntaments tot mantenint la voluntat de no apujar els impostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.