Política

Rubalcaba titlla Rajoy de fals per haver dit que estima Catalunya

Míting ·

Dóna el tret de sortida a la precampanya dels socialistes acompanyant Chacón a Sabadell

Carrega contra la falta de programa del PP i recorda que els catalans són els que poden evitar una derrota del PSOE

Recorda que CiU està disposada a donar suport a un govern del PP
Sosté que “la dreta s'aprofita de Catalunya però en desconfia”

Els catalans tornaran a ser clau per evitar una victòria del PP a l'Estat espanyol a les urnes, i que ningú s'enganyi: encara que Mariano Rajoy digui que estima Catalunya no és cert, perquè ell és el que va impulsar la recollida de firmes contra l'Estatut. Unes paraules, les d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que ahir van fer bullir el pavelló Nord de Sabadell, on el presidenciable socialista va iniciar la precampanya dels catalans acompanyat de la candidata per Barcelona, Carme Chacón.

El missatge de l'un i de l'altre és clar: el PP és un perill per a Catalunya. En canvi, van assegurar, els socialistes són diferents. Agraeixen al territori català el seu caràcter emprenedor i la seva capacitat d'exportar i innovar. Unes virtuts que l'han convertit en el motor econòmic i de la política progressiva de l'Estat espanyol. I això no ho fa el PP, va dir Rubalcaba, perquè la dreta econòmica s'aprofita de la potència catalana i en desconfia políticament. En el discurs, Rubalcaba també va fer un advertiment clar: un govern del PP a l'Estat espanyol suposaria retallades en els drets socials dels ciutadans que, va vaticinar, tindrien “l'inestimable suport dels seus pretendents de CiU”.

Treure el cap de la crisi

La recepta per sortir de la crisi? Rubalcaba la va esbossar prenent com a referent, un altre cop, els catalans. Perquè s'ha acabat la cultura del totxo, i a l'Estat s'ha de fer el que es fa a Catalunya: ser emprenedors, investigar, exportar i innovar. Tot plegat amb mesures d'austeritat en la gestió pública i sense retallar drets socials. Perquè la negativa a la privatització de serveis bàsics com ara l'educació i la sanitat és un altre dels trets bàsics que diferencien el PSOE d'un programa “inexistent” del PP. I, al parer de Rubalcaba, si els socialistes continuen manant es garantirà una reducció de l'atur, la continuïtat dels subsidis, una pensió pública per als jubilats, els programes de beques i la llei de la dependència.

I és en aquest context que el vot dels catalans ha d'aturar una victòria dels de Rajoy. “El PP vol una majoria per sumar poder a les administracions, acorralar els treballadors, tornar a insultar i ofendre Catalunya, i controlar els jutges”, va avisar Chacón, i va afegir que els principals aliats dels populars són el desencantament i la resignació. La candidata catalana no es va estalviar crítiques als seus rivals i a les seves polítiques de retallades. “Si allà es diu PP, aquí es diu CiU, però les polítiques són les mateixes”, va concloure Chacón, mentre les prop de 2.500 persones que van seguir l'acte a Sabadell l'aplaudien. I la llista de similituds que estableixen entre els uns i els altres no va acabar aquí. Va recordar que Rajoy ja es dóna per guanyador i que Duran “ja se li ha ofert de ministre”. La manera d'evitar-ho, van coincidir Rubalcaba i Chacón, depèn un altre cop del vot dels catalans a les urnes, com han fet en les últimes convocatòries.

Rajoy no té propostes i genera incertesa. I això no és el que convé. Som garantia d'un estat fort, preocupat per l'interès general
Mentre el PSOE lluita contra la crisi, el PP se n'aprofita. No és el mateix demanar un esforç salarial als mestres que tancar sales d'operacions

L'agraïment a l'home que posarà fi a ETA

El 1990 la banda terrorista ETA atemptava a Sabadell i provocava la mort de sis membres de la Policía Nacional. Uns fets que han quedat gravats en la història de la ciutat i que ahir l'alcalde, Manuel Bustos, es va encarregar de recordar en la presentació de l'acte. I ho va fer aprofitant la presència de l'extitular del Ministeri d'Interior per donar-li les gràcies per haver fet possible que el final d'ETA sigui tan a prop. Bustos va ser especialment vehement amb Pérez Rubalcaba, i va assegurar que encara que altres no li ho reconeguin, la història ho haurà de fer. Bustos va animar els presents a no donar res per perdut, i va afegir que encara es pot guanyar. Va tenir també paraules d'agraïment per a l'actual president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Com sol passar sempre que se celebra un acte d'aquestes característiques, a l'exterior hi havia protestes. Un reduït grup de persones exhibien pancartes en contra dels desnonaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Els republicans aproven en el seu programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

García-Castellón enterra per força el cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona