Política

El Govern aparca el malestar generat per l'acte de Blanco sobre el corredor mediterrani

La Generalitat se suma a la convocatòria del Ministeri de Foment per al dimecres

Homs opina que “val més relegar possibles lectures de disputes institucionals”

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha volgut posar punt i final a la polèmica sobre l'acte organitzat a la Cambra de Comerç per valorar la decisió de Brussel·les relativa al corredor mediterrani. En les últimes hores, la Generalitat havia evidenciat el seu malestar per com s'havia organitzat l'esdeveniment. En un principi, el govern català no havia estat convidat formalment a l'acte organitzat pel Ministeri de Foment.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts, Homs ha apuntat que, malgrat la “sorpresa” que va provocar en el Govern l'organització de l'acte a la Cambra, el més rellevant és que Europa pugui acabar apostant pel corredor mediterrani. És per això que l'executiu català deixarà “de banda les qüestions de les fotos i dels actes”, suspendrà la convocatòria pròpia que tenia prevista i se sumarà a l'acte organitzat a la Cambra. “Val més relegar possibles lectures de disputes institucionals”, ha opinat el portaveu.

Homs ha evitat entrar en polèmica quan ha estat preguntat sobre el fet que no hi hagués una invitació formal al Govern, i ha assegurat que el propòsit és “mudar-se i celebrar la notícia” si aquesta finalment es produeix. “Posem de manifest el que és important: que per primera vegada en la història de l'Espanya radial, les coses canvien, i canvien gràcies a Europa”, ha conclòs.

A més del ministre de Foment, José Blanco, i el president de la Generalitat, Artur Mas, està previst que assisteixin a l'acte d'aquest dimecres més de 350 representants de la societat civil, empresarial i política catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.