Política

El socialista Ximo Puig presenta els avals el 23F

Una sala plena de gom a gom li fa de caixa de ressonància a la seua candidatura com a secretari general del PSPV-PSOE

La sala d'actes de la Unió General de Treballadors del país Valencià ha estat l'auditori en el qual Ximo Puig ha manifestat que resulta urgent una alternativa política clara per al país Valencià i ho ha dit des de la trona on s'ha anunciat Alternativa progressista, un corrent que intenta portar l'alcalde de Morella a la direcció principal dels socialistes valencians, en qualitat de secretari general.

Per al candidat, aquesta alternativa socialista “es tracta d'un equip fort, solvent i potent, sense cap exclusió, que ha de portar el socialisme valencià al govern de la Generalitat al 2015". Una idea aquesta, fonamentada sobre el dret a somiar en una política transformadora de la societat capaç de presentar "governants dignes, honrats i amb les mans netes”.

La candidatura de Ximo Puig ve avalada per destacats militants socialistes, antics càrrecs de l'administració presidida per Joan Lerma i amb el suport d'altres sensibilitats d'aquesta partit que ara comanda Jorge Alarte i amb el qual s'han mostrat bastant crítics, en afegir al manifest explicat que “cal una direcció sòlida, cohesionada, intergenarcional, igualitària, oberta compromesa, on cap dels 20.000 afiliats se senta rebutjat".

L'alcalde de Morella i aspirant a la secretaria general del PSPV-PSOE al XII Congrés Nacional d'aquest partit, es troba persuadit que el 2015 hi haurà una primavera socialista, una vegada que aquest partit siga reconstruït. De fet, ha utilitzat el símil informàtic de “reiniciar el partit per als valencians de hui i les generacions de l'esdevenidor".

El dijous 23 de febrer té prevista la formalització de la seua candidatura amb els avals corresponents estipulats per les normes i els estatuts dels socialistes valencians.

Amb noms i cognoms

E.C.

Nascut l'any 1959, l'aspirant a la secretaria general del PSPV-PSOE fou diputat per Castelló a les Corts Valencianes l'any 1983, tot i que posteriorment va dimitir per fer-se càrrec de la secretaria de Cultura de l'executiva del seu partit. Entre 1986 i 1995, fou director general de Relacions Institucionals i Informatives i, més tard, sotssecretari de la Presidència de la Generalitat amb Joan Lerma. Llicenciat en Ciències de la Informació, ha treballat en l'Agència EFE, Mediterraneo, Ràdio Popular i Antena 3.

A l'acte de presentació de la seua candidatura s'han vist moltes cares conegudes vingudes dels quatre punts cardinals del País Valencià i és així com han coincidit antics i històrics militants com Joan Lerma, Josep Catalunya, Pepa Frau, Antoni Castro, Josep Almenar, Antoni Moreno, Enric Lujan, Francesc Signes, Antoni Castro o José Manuel Orengo, al costat d'altres noms significatius del socialisme valencià com Jesús Ros, Joan Ignasi Pla, Vicent Soler, Tudi Torró, Diego Macià, Joaquim Colomer, Antoni Bernabé o Joan Calabuig, entre d'altres.

Aquesta candidatura s'ha de llegir en clau política i, des d'aquesta perspectiva tot fa pensar que, Alternativa Progressista, agrupa diverses sensibiltats del socialisme valencià disconformes amb la forma i manera amb que Jorge Alarte ha comandat els regnes d'aquesta formació que, encara ara, aspira a governar d'ací a quatre anys la comunitat autònoma. Els antics lermistes, ciscaristes i ara també els paginistes, aglutinen voluntats perquè l'actual secretari general, guanyador en el darrer congrés per 20 vots al seu favor, no torne a repetir a partir del proper primer dia d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.