Política

La policia reté un executiu al Prat vint minuts per haver parlat en català

Un agent de la Policía Nacional va retenir dimarts a la tarda durant vint minuts a la T-1 de l'aeroport del Prat el director financer d'una multinacional belga per haver-li parlat en català i en anglès i no pas en castellà. Esteve Duran, que és veí de l'Ametlla del Vallès, va presentar una denúncia al servei d'atenció al client d'Aena, però no pensa anar més enllà. “Només vull que no els passi el mateix a altres persones, perquè no estem en temps del franquisme”, va explicar ahir.

Duran es dirigia a Brussel·les per motius laborals, però per error va entrar a la zona de vols internacionals. Quan va voler sortir-ne per anar cap a l'espai d'on surten els vols de la zona Schengen, l'agent li va dir, segons la seva versió, què li ho demanés en castellà. Com que s'hi va negar –li va dir que, si volia, li podia parlar en català o en anglès–, el policia li va agafar el DNI i no li va tornar fins al cap d'uns vint minuts.

“Va ser maleducat i ell i altres policies es van riure de mi. A més, vaig estar a punt de perdre l'avió”, va relatar el denunciant des de Brussel·les, que destaca que està acostumat a viatjar i mai s'havia trobat amb res semblant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.