Política

Els Catarres: “Tot allò que es faci per Catalunya i per la llibertat és positiu”

El grup d'Aiguafreda, catapultat a la fama gràcies a l'èxit obtingut per la seva cançó ‘Jenifer', portarà el 29 de juliol vinent a Girona una actuació acústica

No van ser una flor d'estiu. L'espectacular i meteòric èxit de Jenifer, la cançó catalana més famosa de l'any passat, va obrir les portes del món musical a Els Catarres, però ells solets s'hi han mantingut.

Quan se'ls va ocórrer la història irònica d'un noi català que compleix tots els tòpics però que s'enamora d'una choni, no sospitaven arribar on són ara. Amb el seu estil propi –podríem dir-ne pop-folk-pachanguero– no han parat des de la primavera del 2011 i tenen concerts programats fins a l'octubre, quan per fi tindran unes merescudes vacances. “Comptem arribar-hi amb 200 concerts fets en un any i mig”, expliquen.

Des del mes d'abril, el trio –format pel cantant i guitarrista Èric Vergés, l'acordionista Jan Riera i la contrabaixista Roser Cruells– s'ha convertit en banda amb noves incorporacions: trombó, trompeta i percussió. Això els permet fer uns concerts molt festius, que és com ells s'ho passen bé i com han aconseguit fidelitzar un públic molt heterogeni. “Qui no hagi vingut a cap dels nostres directes, potser pensa que només tenim Jenifer, però la veritat és que, ja des del principi, vam veure que el nostre públic coneixia totes les altres cançons”, afirmen.

Un dels pilars del grup, que fa poc ha estrenat al seu web un nou vídeo, Tintin, i una nova cançó, La contorsionista, és regalar la seva música a través d'internet (i tot i així han venut 6.000 discos!). Reconeixen que la pirateria no es pot controlar i que la música comprimida sempre acaba a la xarxa, i tenen clar que l'experiència d'un concert, en canvi, és única i irrepetible. Com ho serà, sens dubte, la seva participació –aquest cop en format acústic– en el concert del 29 de juliol a Girona. “Tot allò que faci referència a Catalunya i a la llibertat té el nostre suport. I aquest concert té un punt mític”, afirmen. Del de fa 20 anys no en tenen cap record –tenien 8 anys ells i 5 ella–, però valoren la importància d'aquest. I és que, tot i no ser un grup reivindicatiu, a títol personal i individual sí que combreguen totalment amb
el lema del concert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.