Política

L'alcalde de Paiporta vol acomiadar cinc funcionaris de l'Ajuntament

Tres dels treballadors pertanyen al servei d'ambulància municipal que quedarà desatés

Compromís per Paiporta denuncia que l'alcalde Vicente Ibor pretén acomiadar a cinc treballadors de l'Ajuntament. Dos d'ells conserges del cementeri municipal i els altres tres membres del Servei d'Emergències Municipal, conductors i acompanyants d'ambulància.

Actualment el Servei d'Emergències Paiporta (SEP) està format per 4 treballadors, 3 conductors camillers i 1 infermer. Els quatre professionals fan dos torns per tal d'atendre amb l'ambulància municipal les emergències que puguen sorgir al municipi.

Per a Compromís aquest és el segon pas que dona el PP per deixar sense servei d'ambulància als 24.000 habitants de Paiporta. I és que tal i com informen des del grup fa uns mesos ja van efectuar un canvi en la catalogació de l'ambulància passant de Suport Vital Bàsic (SVB) a Transport No Assistit (TNA). Un canvi amb què la ciutadania ja ha patit una minva del servei, donat que una ambulància de tipus TNA no pot prestar tantes atencions com una SVB.

L'alcalde, Vicente Ibor, pretén que el servei que presten estos 3 professionals siga assumit per personal voluntari de Protecció Civil. Però per a la portaveu de Compromís Isabel Martín “açò és un disbarat ja que els voluntaris no tenen la capacitació adequada per prestar el servei” i es pregunta “què passarà el dia que el conductor camiller (que es manté en el lloc de treball) estiga de baixa, permís o vacances?”, Martín alerta de que “els voluntaris no tenen ni tant sols el carnet BTP per conduir l'ambulància” i afegeix “tampoc tenen obligació d'estar tota la jornada laboral ni tots els dies, per això que moltes vegades podríem quedar-nos sense el servei d'ambulància”.

Servei imprescindible

Per a Compromís “el servei que està prestant l'ambulància municipal, amb més de 800 actuacions anuals, és essencial i imprescindible, sobretot ara que des de Conselleria està retallant-se en Sanitat i els usuaris han de re-pagar inclús pel servei d'ambulància”.

Des del grup Compromís també denuncien que darrere de l'acomiadament dels dos treballadors del cementeri municipal està la intenció del PP de “privatitzar el servei de cementeri”. I és que tal i com han informat en la Mesa de Negociació General de l'Ajuntament “estan redactant les bases per licitar el servei de cementeri”.

Compromís demana “el manteniment de tots els llocs de treball ocupats per treballadors i treballadores”, ja siguen funcionaris o laborals, “no hi haurà estalvi i a més empitjoraran considerablement els serveis”.

La mania privatitzadora

Pere Rossell

Si el PP té alguna dèria remarcable, aquesta és la mania privatitzadora de tot el que és públic. Algú els hi ha dit que l'empresa privada funciona millor que la pública i s'han posat mans a l'obra a donar-ho tot als seus amics, coneguts i saludats perquè gestionen el que és de tota la ciutadania.

Sabem d'acadèmies que s'hi creen aposta per atendre serveis que lliura l'escola pública i el centre d'adults, coneixem muntatges perquè gestionen els parcs i els jardins i ara, Ibor s'ha adonat que el servei d'ambulància està de més i vol lliurar-lo, camionet i tot a algun conegut, militant o saludat.

D'ací a poc, els funcionaris municipals formaran part d'una plantilla de qualsevol empresa i veurem com allò que és públic està externalitzat (com a ells els agrada dir) i com l'atenció ciutadana comença a fer-se rígida i poc amable.

Si alguna cosa té de positiva la concepció pública, és que és de tothom i que entre tots la sostenim. El cal fer. no és privatitzar-ho tot, sinó caminar en sentit contrari, iniciar una etapa de nacionalització del que es considera més fràgil. El que és públic és de tothom i això sembla que és el que li molesta a l'alcalde Ibor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Janina Cornellà
Cap de l’oposició a Castellfollit de la roca (Junts)

“Castellfollit de la Roca no té cap model de poble”

Castellfollit de la Roca
Ahmed Alnaouq
Periodista palestí

“No ens esperàvem aquest genocidi d’Israel a Gaza”

Beirut
política

La Moncloa s’imposa esgotar la legislatura tot i el cop de Junts

madrid
estats units

Netanyahu irromp a la campanya per demanar més armes a Washington

barcelona
Política

L’adeu de Manel Alcalà Bagué, batlle de Flaçà de 1991 a 1998

rússia

Detingut a Turquia el presumpte autor de l’atemptat a Moscou

barcelona
politica

Guanyem Badalona denuncia la pancarta d’Albiol a la plaça de la Vila per incomplir l’Ordenança de Publicitat

Barcelona
estat francès

L’esquerra càrrega contra Macron per negar-los el govern

barcelona
política

L’IMV, l’ajut contra la pobresa extrema que cobren prop de 200.000 persones a Catalunya

barcelona