Política

L'Ajuntament d'Elx abandona la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull

La junta de govern local, amb majoria del PP, assegura que la iniciativa no tenia cap impacte en la vida cultural de la ciutat

El regidor de Cultura apunta que la Xarxa “té vinculacions polítiques”

El Tempir lamenta la decisió i la considera un atac més a la llengua i la cultura

L'Ajuntament d'Elx ha aprovat aquest divendres desvincular-se de la Xarxa Ciutats Valencianes Ramon Llull, adherida a la Fundació Ramon Llull per a la promoció de la cultura i llengua catalanes arreu del món, de què formen part una trentena de municipis d'arreu del País Valencià. Segons han confirmat fonts municipals, la decisió s'ha pres aquest divendres a la junta de govern local, amb majoria del PP. El regidor de Cultura i portaveu municipal, Pablo Ruz, ha explicat que el consistori ha considerat que formar part de la Xarxa no tenia impacte en la vida cultural de la ciutat i que la situació econòmica aconsellava no continuar-hi. Elx formava part de la Xarxa des de 2008.

El regidor de Cultura, Pablo Ruz, ha afegit durant la roda de premsa d'aquest divendres que la Fundació no ha tingut celebració ni cap tipus de reunió general que explicara el seu funcionament. Ruz ha continuat assenyalat que la Xarxa té una sèrie de “vinculacions polítiques” i que el consistori ha optat per abandonar-la.

Creada l'any 2008, municipis com Alcoi, Morella, Sueca, Ontinyent, Burjassot, l'Alcúdia, Muro d'Alcoi, Xixona, Vinaròs, Xàbia, Benissa, Bellreguard, Onda, Pedreguer o Gandia, entre altres, formen part de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull. Aquests municipis s'integren en la Fundació Ramon Llull junt amb els governs d'Andorra, Catalunya i les Illes Balears, així com el Consell General dels Pirineus Orientals i l'Ajuntament de l'Alguer. La xarxa integra els municipis valencians que volen formar part de la fundació ja que la Generalitat valenciana no hi és present. Els estatuts de la fundació preveuen, però, que la xarxa estiga representada sempre que no hi haja un organisme polític superior. Si la Generalitat valenciana hi estiguera representada en un futur, la Xarxa de Ciutats Valencianes deixaria de ser-ne patró.

Croada

L'entitat cívica El Tempir ha lamentat la decisió de l'equip de govern. El seu vicepresident, Robert Escolano, ha declarat que “està en la línia de l'atac a la llengua i cultura per la qual s'ha significat l'alcaldessa, Mercedes Alonso, des que va arribar a l'alcaldia”. Igual de contundent ha sigut el president del Tempir. “És una autèntica croada contra el valencià. En els anys que porten de govern estan eliminant, de manera planificada i organitzada, tot el que s'ha aconseguit en 20 anys de normalització del valencià”, ha expressat Josep Enric Escribano.

Tots dos han assenyalat que l'objectiu d'Alonso i el seu equip és excloure i arraconar la llengua de les institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor als 89 anys Marta Ferrusola, l’esposa del 126è president de la Generalitat de Catalunya

estats units

Els republicans aproven en el seu programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

García-Castellón enterra per força el cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona