Política

UPyD aposta per limitar el dret de manifestació l'11-S

El partit de Rosa Díez considera que la Via Catalana suposarà una alteració de l'ordre públic i és perillosa per a les persones

Pregunta al govern espanyol per saber si l'ANC té permís per ocupar carreteres estatals i quines mesures s'adoptaran per garantir la seguretat viària en aquestes vies

El grup parlamentari d'UPyD ha registrat tres preguntes al Congrés dels Diputats dirigides al govern espanyol sobre la cadena humana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana per al proper 11 de Setembre.

La formació magenta recorda a Rajoy que l'article 21 de la constitució espanyola preveu que “el dret de manifestació pot ser limitat raonablement quan hi ha raons fonamentades, com en aquest cas”. I és que el partit de Rosa Díez entén que amb la Via Catalana “s'altera l'odre públic amb perill per a les persones”.

Per aquest motiu, insta el govern espanyol a garantir la llibertat de circulació de tots els ciutadans, així com la seguretat vial a les carreteres de titularitat estatal, com, segons assenyala el partit, estableix l'article 17 de la Constitució.

En les seves preguntes a l'executiu de Mariano Rajoy, UPyD demana si l'ANC ha sol·licitat permís a la delegació del govern espanyol per ocupar els carreteres N-2 i N-340 i, en el cas que no se li hagués atorgat, quines mesures adoptarà per impedir l'ocupació i el tancament d'aquestes vies el pròxim Onze de Setembre.

En el mateix escrit es pregunta al govern espanyol quines són les mesures que adoptarà per garantir la seguretat viària en aquestes carreteres.

En la seva exposició de motius, UPyD remarca que l'ANC ha convocat una cadena humana “mitjançant l'ocupació de les carreteres nacional N-2 i N-340” que “són de titularitat estatal a les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona”.

El grup destaca que l'entitat convocant té previst tancar aquestes vies al llarg de més de 400 quilòmetres per al seu “ús exclusiu, en unitat d'acte i durant un període de temps estimat de quatre hores, compreses entre dues hores abans de començar la mobilització fins a la finalització de l'esmentada cadena humana, dues hores més tard”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.