Política

C's descarta participar en la manifestació del Moviment 12-O al voltant de la Sagrada Família

El portaveu de la formació confirma que el partit no participarà en l'acte institucional de la Diada i organitzarà un acte “propi” a favor de la unitat d'Espanya

Cañas afirma que la Via Catalana “divideix” i “encadena” els ciutadans de Catalunya

Ciutadans (C's) ha anunciat que descarta participar en la concentració convocada pel Moviment 12-Octubre per al proper Onze de Setembre.

No obstant això, el portaveu de la formació, Jordi Cañas, ha posat “en valor” la iniciativa ciutadana d'aquesta associació per impulsar una “alternativa” a la cadena humana organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) voltant de la Sagrada Família.

En la primera roda de premsa al Parlament després de les vacances, el portaveu de C's ha confirmat que el partit no participarà tampoc als actes institucionals de la Diada i organitzarà un acte “propi” dedicat a fer pedagogia política a favor de la unitat d'Espanya. Segons el diputat, l'Onze de Setembre és una data “segrestada” per governs “nacionalistes” i també l'ha qualificat de “farsa” que divideix els ciutadans en funció de la seva “adscripció nacional”.

Cañas ha argumentat que l'acte que prepara l'ANC “divideix” i “encadena” els ciutadans de Catalunya a un projecte polític que “separa” els catalans.

A més, ha criticat el desplegament informatiu que des dels mitjans públics hi ha previst per cobrir la cadena humana. “La propaganda impulsada pels mitjans de comunicació és impagable” ha denunciat. En aquesta línia ha convidat a imaginar el “suport institucional” que segons Cañas té la Via Catalana en comparació amb altres manifestacions de sindicats, metges, professors o el mateix moviment 12-O.

També ha criticat que la participació a la cadena humana sigui el “centre” del debat polític, havent-hi, segons ell, problemes “més greus” que el govern no atén com l'atur o els pressupostos. En la seva opinió, l'executiu català no aborda la sortida de la crisi econòmica, no ajuda als emprenedors ni autònoms, i critica que “no es tinguin diners per les beques menjador” i en canvi, “es destinin 25 o 30 milions d'euros a comprar urnes”, en referència a la partida pressupostària que la vicepresidenta del govern Joana Ortega va anunciar que s'inclouria en els pressupostos del 2014 de cara a una possible consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El jutge nega Sánchez la declaració per escrit al cas que afecta la dona

barcelona
estats unit

Trump descarta un debat amb Harris fins que no sigui la candidata oficial

barcelona
Política

Mor Joan Roca, exbatlle de Mollerussa

europa

Itàlia, primer país del G7 a nomenar de nou ambaixador a Síria

barcelona
Política

Trias s’acomiada de l’Ajuntament amb agraïments: “No us diré que us bombin”

Barcelona

L’Ajuntament reforçarà educació, llengua i la gestió de residus

GIRONA
política

Compte enrere per a la primera gran decisió d’ERC

barcelona
política

Tardà i altres dirigents demanen un consell nacional d’ERC per l’afer Maragall

barcelona
tribunals

El Suprem també qüestiona la constitucionalitat de l’amnistia per a Serracant

barcelona