Política

L'Ajuntament de Barcelona demana no utilitzar el cotxe la tarda de l'11 de Setembre

Si és imprescindible fer-ho, recomana que sigui de manera planificada i evitant els horaris en què hi haurà talls per la Via Catalana, entre les 16h i les 19h

Per arribar al centre de la ciutat s'aconsella utilitzar les xarxes de metro i tren

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat que no s'entri ni surti, ni es circuli, per Barcelona en cotxe el proper 11 de Setembre a la tarda, una recomanació sense precedents a la ciutat que respon a les convocatòries de concentracions per a aquest dia, en especial la Via Catalana.

En una nota de premsa en què el consistori explica el dispositiu excepcional de mobilitat i les recomanacions per a la Diada, l'ajuntament recorda que la “Via Catalana cap a la Independència”, la cadena humana convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), envoltarà gran part de Barcelona i afectarà a les principals vies d'accés i circulació a la ciutat, algunes de les quals quedaran tallades.

En concret, es demana que no s'utilitzi el vehicle privat per entrar i sortir de Barcelona durant la tarda del dimecres dia 11, i en cas de que sigui imprescindible fer-ho, que sigui de forma planificada i fora dels horaris on es preveuen més problemes de trànsit, entre les 16h i les 19h.

Les principals restriccions i talls de trànsit tindran lloc en aquestes tres hores i es recomana que, per arribar al centre de la ciutat, s'utilitzi la xarxa de metro o tren.

L'Ajuntament assenyala que la jornada pot suposar també problemes per als turistes o persones que tinguin un vol planificat per a l'11 de Setembre. En aquest sentit, ha contactat amb Turisme de Barcelona, el Gremi d'Hotels de Barcelona i les associacions d'apartaments turístics i hotels (Apartur i Acatur) perquè recomanin als visitants anar a l'aeroport en tren o bé planificar el trajecte abans de les 16h hores, atès que el servei d'Aerobús i la mobilitat en superfície es veurà afectada.

El consistori assenyala que el web www.bcn.cat i el telèfon 010 oferiran informació actualitzada. També es podrà seguir l'actualitat de la jornada a través dels comptes de twitter @barcelona_cat, @barcelona_GUB, @BCN_Mobilitat, @barcelona_010 i @TMBinfo.

També es recomana utilitzar els telèfons d'emergències, 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona