Política

Balmón es mostra contrari d'accions “disciplinàries” i assenyala als diputats crítics del PSC l'exemple de Ros

El secretari d'acció política els demana que reflexionin perquè han “trencat el contracte moral” amb el partit

Demana “intel·ligència als uns i els altres” per sortir d'aquesta situació i aprofitar aquest diumenge per “reflexionar” .

El secretari d'acció política del PSC, Antoni Balmón, creu que els tres diputats del PSC que dijous al Parlament no van seguir la disciplina de vot –Elena, Geli i Ventura– han “trencat el contracte moral” amb el partit i la sortida a aquesta situació és més una qüestió de “codi ètic” que “disciplinària”. En una entrevista al canal 3/24 Balmón ha posat com a exemple la decisió d'Àngel Ros, que ha optat per deixar l'acta de diputat. El dirigent socialista i també alcalde de Cornellà, que ha assegurat que en les últimes hores no ha parlat amb ells, ha demanat “intel·ligència als uns i els altres” per sortir d'aquesta situació i aprofitar aquest diumenge per “reflexionar” .

Balmón ha recordat que queda tot el dia d'avui per “intentar reduir la distància” entre la direcció i els tres diputats que han trencat la disciplina de vot i “esgotar diàlegs”. I ha afegit que espera una “alçada de mires” de tots tres. Es tracta, ha afegit, d'un tema de “responsabilitat política” i en aquest sentit ha posat l'exemple d'Àngel Ros.

Ha assegurat desconèixer els motius que els han portat a fer-ho: “Jo no tinc resposta a aquests interrogants, ho sento”, ha afirmat, tot recordant que coincidint amb aquesta situació “han sortit unes persones que diuen que volen formar un partit”.

Balmon ha lamentat que es parli molt del “xou del PSC” i poc dels pressupostos de la Generalitat, que aquesta setmana entrant s'han de debatre i previsiblement aprovar al Parlament. En aquesta línia, ha afegit que “es parla molt de model territorial i poc de model econòmic i social”, i ha qualificat de “piròmans” els governs de Mas i de Rajoy per les polítiques que “fan perillar l'estat del benestar”.

D'altra banda, Balmón s'ha mostrat preocupat perquè el clima polític a Catalunya porti a plantejar les coses en termes de “bons i dolents” i ha demanat per a ell “el mateix respecte” que ell té per als independentistes.

Balmón també ha afegit que en el procés sobiranista ICV fan el paper de “timbalers”, un paper que, ha dit, el PSC no està disposat a fer.

En clau espanyola el dirigent del PSC ha assegurat que el seu partit ha aconseguit “fet corregir el rumb al socialisme espanyol per arribar a reforma concreta i model federal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

L’Audiència de Sevilla allibera els exconsellers Vallejo i Martínez Aguayo

barcelona

La coordinadora no vol canviar el recorregut de la protesta contra la visita reial

LLORET DE MAR
política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

barcelona
política

Manifestants amnistiats demanen al TSJC que no doni per provats els fets de les sentències de l’Audiència

barcelona
GUERRA A EUROPA

Quatre civils morts per un atac rus a la ciutat ucraïnesa de Dnipro

BARCELONA

La CUP denuncia la fundació que gestiona l’hospital a Antifrau

palamós
EL JAPÓ

El TS confirma que l'extinta llei d’esterilització forçosa és inconstitucional

BARCELONA
política

El TSJC amnistia un manifestant amb substàncies explosives

barcelona