Política

Boi Ruiz alerta que les persones amb menys renda i sense estudis tenen “una pitjor percepció de la seva salut”

El conseller de Salut assegura que els indicadors de les 10 malalties sobre les que actua directament la pobresa no han incrementat

Evita entrar en el debat sobre la malnutrició infantil al ple monogràfic sobre la pobresa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha afirmat que la situació socioeconòmica de les persones incideix sobre la seva salut. Així, aquells ciutadans que presenten baixos nivells de renda i menys educació tenen “una pitjor percepció de la salut”. Així ho ha explicat el conseller durant el ple monogràfic sobre la pobresa al Parlament, on ha afegint que “les classes més febles i amb un nivell baix d'estudis, freqüenten més el sistema sanitari”, remarcant que aquesta és la principal conseqüència de la relació entre salut i pobresa.

Ruiz ha explicat que hi ha 10 malalties sobre les que actua directament la pobresa. Algunes d'aquestes són, per exemple, les infeccions respiratòries, els accidents cerebrovasculars, els trastorns mentals, la malària, les malalties coronàries o els naixements prematurs. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que els indicadors d'aquestes malalties no s'han agreujat, tot el contrari.

El conseller ha recordat que per poder observar l'impacte que la crisi sobre la salut dels ciutadans, el seu departament ja va posar en marxa un observatori el qual ha anunciat que podrà proporcionar les primeres dades els següents mesos.

El titular de Salut no ha evitat durant el ple monogràfic entrar en el debat sobre la malnutrició infantil. Però si que ha aprofitat per recordar algunes de les accions que el seu departament ha impulsat per lluitar contra la pobresa, com ara, el pla Interdepartamental de salut pública, el programa de salut al barri o les diferents prestacions destinades a programes concrets que incideixen sobre aquestes malalties més vulnerables davant la pobresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El TSJC denega aplicar l’amnistia als condemnats pel 9-N

barcelona
REGNE UNIT

La meitat dels ‘tories’ defensarien una fusió amb el partit de Farage

BARCELONA
política

Llach augura que ERC anirà cap al “suïcidi” si fa Illa president

barcelona
política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Escorcoll policial contra el germà de Pedro Sánchez a la Diputació de Badajoz

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA