Política

Llanos de Luna ja suma 267 recursos a consistoris per qüestions identitàries

L'ACM i l'AMI donen suport als quatre ajuntaments amb sentències contràries a la declaració de “territori català lliure”

Tots presentaran recurs al TSJC

Un total de 267 recursos contra ajuntaments catalans per qüestions identitàries és el balanç actualitzat de l'acció continuada que ha dut a terme la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya presidida per María de los Llanos de Luna. La xifra es va donar a conèixer ahir en un acte de suport de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) als quatre ajuntaments que han rebut sentències contràries a l'aprovació per ple de mocions en què es declaraven “territori català lliure i sobirà”. Es tracta dels municipis d'Arenys de Munt (Maresme), el Bruc (Anoia), Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Sant Julià de Vilatorta (Osona), i tots van anunciar que recorrerien contra la sentència i que arribarien “allà on faci falta”. Tant el president de l'ACM, Miquel Buch, com el de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, van denunciar la “persecució sistemàtica” a què es veuen sotmesos els ajuntaments que es volen expressar políticament. Els 267 recursos interposats recullen aspectes com ara els de la sobirania fiscal, l'anomenada “guerra de banderes” o les quotes a l'AMI, entre altres qüestions. La Delegació del Govern espanyol n'ha perdut 64 –una vintena de les quals per declaracions a favor de ser territori català lliure– enfront dels 12 que ha guanyat.

“Seran les urnes les que parlaran”

L'alcalde del Bruc, Carles Castro (CiU), va assegurar: “Se'ns condemna per haver-nos declarat lliures. I si no som lliures, som esclaus. Seran les urnes les que parlaran.” Per la seva banda, l'alcalde amfitrió, Joan Rabasseda (ERC), va reivindicar el dret dels consistoris a opinar políticament: “No som simples gestors.” El cap de govern de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez (AVV-AM), va ser més contundent. “Que diguin el que vulguin, perquè Catalunya serà independent”, i el de Caldes de Montbui, Jordi Solé (ERC), va recordar que “aquest procés no l'atura ningú, perquè és un procés que ha nascut de la gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

barcelona
estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%

barcelona

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona