Política

Darnius demana la dimissió del president del Consell Comarcal

El municipi retreu a Sanllehí la seva presa de partit en el tema del nom del pantà

L'Ajuntament de Darnius ha fet arribar al Sindic de Greuges de Catalunya les dues-centes signatures recollides per defensar el seu dret de canviar el nom del pantà –ara oficialment embassament de Boadella-– per dir-ne “embassament de Darnius”. Alhora, el govern municipal demana la dimissió de Xavi Sanllehí com a president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, arran de la presa de partit sobre aquesta qüestió del ple del Consell Comarcal dimarts passat (es va proposar que l'embassament dugui un nom compartit i passi a dir-se “pantà de Boadella i Darnius”).

Actuació “partidista”

L'Ajuntament de Darnius qualifica, en la seva interpel·lació al Síndic de Greuges, de “legítima reivindicació el fet de voler corregir un error històric com és que el nom del pantà sigui el de poble veí, que, com és ben sabut, no té ni un metre quadrat del seu territori dins el pantà”. Amb aquest plantejament, Darnius retreu a Sanllehí “una actuació partidista i de menyspreu vers el poble Darnius”.

En un comunicat, l'Ajuntament de Darnius considera que l'entrevista que va convocar el president del Consell Comarcal entre els alcaldes de Boadella i Darnius només buscava fer canviar d'opinió l'Ajuntament de Darnius.

També es qualifica la trobada com un “intent de coacció i amenaces, atribuint a Darnius actituds de prepotència i de fer mal a la comarca, tot provocant l'enfrontament entre pobles i actuant de mala fe”. A més, Eduard Payrà, alcalde de Darnius, critica que no se li hagi permès intervenir davant del ple comarcal per defensar la seva causa i ho atribueix tot a “l'ordre de Sanllehí als consellers comarcals de Convergència i Unió de votar afirmativament el seu decret”. “Admetrien aquests mateixos consellers que algú els digués com s'han de dir els topònims del seu municipi? Veurien correcte que, pel fet que un error s'allargui en el temps, no sigui necessari resoldre un greuge històric?”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
ESTATS UNITS

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona
Rússia

Un tribunal rus ordena l’arrest en absència de Iúlia Navàlnaia

Barcelona
estat espanyol

El TS rebutja suspendre l’acord de la JEC contra el CIS per la seva ‘enquesta flaix’

barcelona
política

La CUP defensaria un ple d’investidura de Puigdemont però no hi ha parlat per votar-lo

barcelona