Política

Dues úniques llistes

Navata · CiU torna a confiar en Jaume Homs, alcalde actual, i les esquerres fan una llista unitària per tenir més força i renovar l'Ajuntament

Els veïns de Navata hauran de decidir entre dues úniques candidatures, si no apareix cap altra llista a última hora. Per ara CiU ha confirmat que confia de nou en l'experiència de l'alcalde des de fa trenta anys, Jaume Homs, mentre que les forces d'esquerres han decidit unir-se en una única candidatura per tenir més força i mirar de renovar l'Ajuntament altempordanès. La llista Junts per Navata-AM, la marca blanca d'ERC, inclourà gent d'Esquerra però també del PSC i d'ICV. De fet, el seu cap de llista, Josep Llobet, en les últimes eleccions encapçalava una candidatura independent lligada als ecosocialistes. El número dos serà el candidat d'ERC en les últimes eleccions, i el tres, el cap de llista del PSC el 2011.

Les votacions del 2011 van donar la majoria absoluta a CiU, mentre que el vot d'esquerres va quedar dividit: dos regidors per a la candidatura vinculada a ICV, un per a ERC i cap per al PSC, que va quedar sense representació. Ara Junts per Navata vol “poder canviar coses al poble” i “renovar l'Ajuntament”, segons explica Josep Llobet, o si més no “complicar a CiU la majoria absoluta”. “Cal una renovació perquè són molts anys amb les mateixes polítiques, amb la mateixa persona”, hi afegia. El seu eslògan serà Un ajuntament de tots.

L'actual alcalde i candidat de CiU, Jaume Homs, expressa que es presenta amb la mateixa il·lusió que el primer dia. I sobre la candidatura unitària diu: “La dispersió sempre és favorable i la unió sempre més complicada pel que fa a resultats, però nosaltres treballarem per buscar la confiança del municipi, de la gent que ens ha votat sempre.” Presenta una llista que combina experiència (amb regidors actuals) però també renovació.

Pel que fa a les prioritats del mandat que ve, Junts per Navata està tancant els últims detalls del seu programa electoral, i avança que serà un programa basat en la transparència i la participació veïnal.

Per CiU els grans temes per als quatre anys vinents seran el nou POUM, que ara s'ha adjudicat i que s'haurà d'afrontar els pròxims anys, També la remodelació del centre cívic, el carrer Olot o continuar la millora del nucli antic. I treballar per la cohesió entre Torremirona i Navata, entre altres.

Jaume Homs
CiU.
Fa 30 anys que és alcalde de Navata. Presenta una llista que combina experiència i cares noves.
Josep Llobet
Junts per Navata-AM.
Serà cap de llista d'una candidatura unitària que inclou ICV, el PSC i ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona