Política

Francesc Giner

Alcaldable per Gent del Poble

“Estem oberts a pactar i a entrar en l'equip de govern”

Després de 4 anys a l'oposició, GdP vol formar part del pròxim govern de Roses

Al 2011 la formació es presentava en coalició amb ERC

La formació té actualment dos regidors –a l'oposició– al consistori, i Francesc Giner repeteix com a cap de llista de la candidatura
Manel Lladó

Gent del Poble (GdP) és una formació independent que es va presentar per primer cop a les eleccions municipals de Roses el 2011. En aquells comicis, GdP-AM va rebre el suport d'ERC, que no va presentar llista pròpia, i va treure dos regidors. Francesc Giner repetirà com a cap de llista de la candidatura.

Com enfoca la campanya?
Hem estat quatre anys a l'oposició i això ens ha fet madurar; per la campanya tenim clar que no volem prometre res que no es pugui fer, volem ser constructius, proposar i treballar per a Roses.
Quines són les propostes de GdP?
Cal activar les àrees de promoció econòmica i turisme; reactivar-les i dedicar-hi més esforços perquè són dues àrees vitals pel nostre municipi. També volem incidir més en benestar social, per tot el tema de la crisi, i calen polítiques que afrontin aquesta situació.
Anar sols, i no pas amb ERC, com en les eleccions anteriors, perjudicarà GdP?
Ells van trencar el pacte fa dos anys; s'han vist forts i han decidit anar sols. L'única cosa que els recrimino és que hem perdut 2 anys d'anar junts, però és decisió seva. Perjudicial ho pot ser per a totes dues formacions. Si, a més, tenim en compte que hi haurà moltes candidatures, és cert que la separació amb ERC potser ho fa més difícil, però ells ho han volgut així.
Aquest cop hi haurà un mínim de 3 llistes independents; quina és l'especificitat de GdP?
El nostre avantatge és que fa quatre anys que som a l'oposició, coneixem la resta de partits i ara estem oberts a governar.
Amb quines forces polítiques?
Amb tothom, no marquem preferències. Hem complert la nostra tasca a l'oposició, estem oberts a pactar, oberts a governar, i anem a les eleccions perquè volem entrar en l'equip de govern.
Sou una candidatura de les CUP?
La CUP i GdP són dues entitats que ens assemblem molt en la manera de treballar i de fer; ens inclouen entre els partits amics, tot i que hem decidit anar sols i ens agrada que sigui així.
Quin balanç fa del mandat del govern municipal?
És un mandat en el qual no hi ha hagut res de nou; els objectius estaven marcats, les obres que s'han fet estaven previstes i tenint en compte les limitacions imposades, pel govern estatal i altres, ha estat difícil fer projectes, com per exemple l'escola Vayreda.
Què s'hauria pogut fer diferent?
El que diem és que no es pot continuar en l'immobilisme en turisme. A part de l'estiu, durant tot l'hivern no es fa res, i això que tenim 20.000 habitants. Volem deixar aquesta democràcia passiva per passar a una democràcia activa; la participació que fan ara des del govern municipal és testimonial, només sortir del pas; nosaltres ho volem com un vincle fort entre la població i els que governen.
La qüestió nacional influirà en aquestes eleccions?
Espero que no; nosaltres hem presentat mocions i hem donat suport a les que es presentaven sobre aquests temes, per exemple sobre l'AMI, i hem estat partidaris de la independència; però el partit és plural, amb gent de tota mena, i les línies es decideixen si es guanya per assemblea; el que està clar és que som partidaris del dret a decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc, segons els sondejos

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona
regne unit

Lammy visita Polònia i Suècia per “reiniciar” la relació amb la UE

barcelona
guerra a gaza

Protestes a Israel pels nous mesos d’ofensiva bèl·lica a la Franja

barcelona
estat francès

La participació a les legislatives es dispara a la tarda fins al 59,71%

barcelona

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona