Política

El germà de Bustos nega haver cobrat comissions i pressionat l'alcadessa de Montcada i Reixac

Francisco Bustos compareix en la comissió d'investigació de frau fiscal al Parlament

El TSJC el va condemnar a un any i quatre mesos de presó i a una sanció econòmica per tràfic d'influències en el marc del cas Mercuri

L'exregidor socialista a l'ajuntament de Sabadell Francisco Bustos ha negat aquest dilluns en la seva compareixença en la comissió Pujol haver cobrat comissions ni haver pressionat l'exalcaldessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) per contractar una alt càrrec.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar el mes de març passat a un any i quatre mesos de presó l'exsecretari d'Organització del PSC i exdiputat del Parlament Daniel Fernández; l'exalcalde de Sabadell (Vallès Occidental) Manuel Bustos i el seu germà, Francisco Bustos, per tràfic d'influències a l'ajuntament de Montcada i Reixac en el marc del cas Mercuri.

D'acord amb la sentència del TSJC, que va imposar també a Francisco Bustos quatre anys d'inhabilitació de càrrec públic i una multa econòmica, els condemnats van pressionar i van sotmetre la llavors alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, un “veritable setge persuasiu i insidiós” perquè contractés a dit una exalt càrrec del tripartit, per la qual cosa a ella se la va condemnar per un delicte de prevaricació.

Durant la seva compareixença d'avui a la comissió d'investigació del Parlament sobre l'evasió i el frau fiscal, Bustos ha negat haver pressionat l'exalcaldessa de Montcada i Reixac perquè contractés un càrrec de confiança del tripartit:

“Ni he pressionat ni he citat ningú al meu despatx”, ha assegurat l'exregidor, que ha explicat que la seva intervenció en aquest cas va ser la de comentar amb una “naturalitat tremenda” que calia rellevar un càrrec de confiança, i que hi havia una persona “adequada”.

Bustos ha dit desconèixer que s'havia convocat un concurs públic per accedir a aquest càrrec, i ha defensat que un càrrec de confiança pugui ser designat, cosa que ha provocat una dura crítica per part del diputat del PPC Santi Rodríguez:

“Vostè ara acaba de fer un al·legat de la contractació per amiguisme, per enxufisme i per afinitat política. Des de la seva perspectiva, no entenen el procés d'oposicions per contractar un càrrec públic”, ha dit a Bustos el diputat popular.

D'altra banda, l'exregidor ha negat haver cobrat comissions procedents d'empresaris de la construcció ni haver fet tractes de favor per a la concessió d'obra pública: “Mai no he cobrat cap comissió de res, mai no he cobrat ni un euro”, ha dit.

Bustos, que també està sent investigat per malversació de fons públics en una altra peça del cas Mercuri per carregar presumptament a la Federació de Municipis de Catalunya el pagament d'un vídeo en un acte del PSC, ha atribuït aquesta situació que hi ha hagut una “confusió” dels Mossos d'Esquadra entre aquesta entitat i la Federació del PSC, i ha negat l'ús de diners públics per a aquest pagament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA