Política

Montblanc, a punt per rebre la vintena Acampada Jove

El festival de les JERC, que comença avui, vol commemorar els vint anys d'ençà de la primera edició, l'any 1996 a Arbúcies

L'organització ha hagut d'ampliar enguany la zona d'acampada

La vintena Acampada Jove, el festival que organitzen les JERC i l'Associació Cultural Acampada Jove, es posa en marxa avui a Montblanc amb aires de celebració. El director de l'esdeveniment, Gerard Gómez del Moral, ja va anunciar en la presentació del cartell a l'Ajuntament de la capital de la Conca de Barberà, que aquesta edició inclouria el més actual de la música del país, però també aquells grups que formen part de la memòria del festival.

Així, fins dissabte, passaran per l'escenari de l'Acampada bandes com ara La Raíz, La Pegatina, La Gossa Sorda i Aspencat. Però també hi serà present el grup que més cops ha actuat en les vint edicions de l'Acampada Jove, Dr. Calypso. I també Brams, que ja van ser presents en la primera edició a Arbúcies l'any 1996. El cartell inclou altres noms com ara els d'Itaca Band, Els Catarres, Boikot, Zoo, Lax'n'Busto, Strombers, Buhos, Xeic!, Auxili, Atupa, Alquadrat, Doctor Prats, Hora de Joglar i Smoking Souls.

També, coincidint amb el vintè aniversari de la mort d'Ovidi Montllor, s'hi estrenarà un espectacle especial d'homenatge al cantautor. Feliu Ventura, amb Xerramequ i els Aborígens, presentarà Faré vacances, una visita a Ovidi Montllor.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca la presència de l'Acampada Jove com un esdeveniment important per a la vila. No només per la seva difusió, sinó també per l'impacte que sobre el comerç i l'hostaleria local té el fet que 30.000 persones visitin Montblanc durant tres dies. Una xifra que aquest any té moltes possibilitats d'almenys repetir-se, si es té present que l'organització ha hagut d'habilitar una nova zona d'acampada, la quarta, atès que una setmana abans de l'inici del festival els passis amb dret a plantar la tenda i dormir-hi durant els tres dies s'havien esgotat.

Al costat dels concerts, el festival politicomusical ofereix nombroses activitats paral·leles tant dins el recinte com als carrers i les places de Montblanc. Un dels destacats, en el context actual, serà l'acte polític central de dissabte amb la presència d'Oriol Junqueras. El dia que es clourà la setena edició a la capital de la Conca de Barberà. Abans, l'Acampada s'ha celebrat a Sant Celoni (Vallès Oriental) i Arbúcies (Selva).

Homenatge a Al Tall i a amics de dues dècades

Amb motiu del vintè aniversari del festival, l'Acampada Jove farà un homenatge al grup del País Valencià Al Tall just després de l'acte polític central de dissabte, a les sis de la tarda. El grup va tocar en la primera edició del 1996 i va deixar els escenaris l'any 2013, després de gairebé quaranta anys esdevenint els ambaixadors de la música tradicional de les terres del sud. És per això que l'organització de l'Acampada vol reconèixer la seva trajectòria i el seu compromís en un acte a l'església de Sant Francesc.

Abans, tal com va avançar l'organització del festival en la presentació del cartell a Montblanc, es farà un dinar amb totes les persones que han fet possible el festival durant aquests vint anys. Una cita a la qual són cridats grups i músics, però també tècnics, muntadors i tots aquells que d'una manera o altra han fet possible el vintè aniversari de l'esdeveniment.

També, el mateix dissabte al matí, tindrà lloc una xerrada amb tots els directors del festival des de la seva creació l'any 1996. Aquesta activitat estarà acompanyada d'una exposició que recollirà l'evolució de l'Acampada Jove des de la seva primera edició el 1996 fins avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona