Política

Trenta pobles demanen la continuïtat del Consorci de les Comarques Centrals

Compromís aposta per la continuïtat d'aquesta proposta i demana convocar una Junta General extraordinària

Representants de Compromís de més de 30 municipis de les comarques Centrals Valencianes s'han reunit a Albaida amb càrrecs institucionals del partit per reclamar la importància de la vertebració territorial de les comarques centrals a través del Consorci.

L'acte, presidit per l'alcalde de la ciutat d'Albaida Josep Albert, s'ha celebrat al Palau dels Milà i Aragó d'Albaida i han acudir representants de les de les Corts i del Govern valencià i els síndics de Compromís de les diputacions d'Alacant i València.

El Consorci de les Comarques Centrals és una eina necessària per a la vertebració de la Safor, la Costera, La Marina, l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida. És una entitat que existeix des de 1999 i que pot donar solució a molts problemes comuns de les Comarques Centrals.

El model tant productiu com de gestió que proposa Compromís es basa fonamentalment en la descentralització del territori, en fer polítiques de baix cap a dalt més pròximes als ciutadans i al seu territori, i aconseguir un major equilibri territorial per evitar una despoblació i empobriment de les comarques interiors.

Altre punt important on han coincidit els assistents és en destacar que el consorci no sols és un instrument útil per a les comarques centrals i per als municipis que el conformen. Aquesta descentralització és important per a la diversificació i enriquiment de tot el País Valencià per no generar zones degradades a tots els nivells, tant en l'àmbit econòmic, com social, del medi ambient i fins i tot culturalment.

A la “Declaració d'Albaida” Compromís manifesta que aposten per rellançar el Consorci de les Comarques Centrals. I un dels primers passos a seguir és demanar “a les administracions integrants del Consorci de les CCV a convocar una reunió en sessió extraordinària de la Junta General d'aquest òrgan. Així com a apostar decididament per la continuïtat del Consorci, tot elegint la Comissió Executiva, el President, el Vicepresident i altres òrgans de gestió regulats estatutàriament”.

Es demana també al Govern Valencià “que facilite el reconeixement explícit del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, incloent-hi el finançament escaient per al seu funcionament institucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Almenys setze morts en un atac israelià en una escola de l’ONU al centre de la Franja

barcelona
regne unit

Starmer inicia el canvi de rumb i diu que el pla Ruanda “està mort”

barcelona

L’Eurocambra esperarà al TJUE per decidir sobre l’escó de Comín

barcelona

Europa en Blau reivindica la tasca “imprescindible” de la UE

calonge
política

Illa insisteix: “Els ciutadans volen un govern del PSC, ERC i els comuns”

barcelona
orient mitjà

L’Iran gira de nou al reformisme

barcelona
política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres