Política

Chacón limita l'autocrítica al pacte amb ERC

La candidata diu que el PSC es va equivocar amb el tripartit i en el dret a decidir

L'exministra i candidata del PSC, Carme Chacón, ha recuperat la crítica als seus pel pacte tripartit amb ERC a cinc dies de les eleccions en una oportunitat per furgar en l'electorat que encara no ha decidit el seu vot entre C's i el PSC. Chacón ja havia culpat ERC i ICV de l'ensorrament electoral de Montilla en les eleccions catalanes del 2010. Ahir recuperava els atacs als republicans en ser instada reiteradament per l'entrevistadora d'Els matins de TV3 a fer autocrítica sobre la davallada electoral del PSC. Finalment, Chacón s'hi va avenir considerant “retroactivament” que el PSC “es va equivocar” governant amb ERC durant els governs tripartits a Catalunya perquè, segons ella, els republicans van prioritzar la independència “per davant de tot” durant aquells executius –cal recordar que la independència no va ser mai el motiu dels estira-i-arronses repetits entre el PSC i ERC com a socis de govern. Chacón criticava ahir que Esquerra “ha deixat de banda tot allò que era social fins al punt que fa dues setmanes JxSí –que integra els republicans– i la CUP van bloquejar un debat al Parlament que vam voler impulsar sobre pobresa i plans de xoc social per als que ho passen malament”. 

Chacón també va aprofitar per criticar la posició del PSC de Pere Navarro per haver-se deixat enganyar en el “dret a decidir”, una crítica que ja havia fet en el moment dels fets en una intervenció que va disgustar la direcció del seu partit. “El dret a decidir era només una estratagema per a la ruptura, i en el temps que vam estar treballant amb la millor voluntat pel dret a decidir vam confondre el nostre electorat”, concloïa l'exministra. Chacón va reconèixer que la seva opinió sobre la posició equivocada del PSC d'aleshores en el dret a decidir no és unànime entre els socialistes catalans.

Preguntada per la dada que diu que un 80% dels catalans estan a favor d'un referèndum sobre la independència, Chacón va respondre que també un 70% dels catalans se senten espanyols en diversos graus d'intensitat i que més de la meitat volen una negociació i un acord amb l'Estat: “Jo vull que Catalunya voti acord. El nostre projecte és per convèncer que hi ha camí per a l'acord.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia