Política

Rufián no veu diferències entre Sánchez i Rajoy

El cap de llista republicà considera “dramàtic” que els dos candidats evitessin parlar del procés durant el cara a cara

La Cecot, que ahir es va reunir amb ERC, veu “il·lusionant” l'estat propi

El cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va afirmar ahir, amb referència al cara a cara de dilluns, que els candidats del PP i el PSOE, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, “representen exactament el mateix”.

En declaracions des de la seu de la patronal Cecot –on ahir ERC va fer una reunió amb el president i el secretari general de la patronal, Antoni Abad i David Garrofé– Rufián va retreure als líders dels dos principals partits de l'Estat que “es barallen molt als platós però s'entenen perfectament als despatxos”, i va posar com a exemple l'acord al qual van arribar en poques hores les dues formacions el 2011 per reformar l'article 135 de la Constitució.

El cap de files republicà també va criticar la falta de voluntat dels dos polítics a l'hora de parlar sobre el procés sobiranista durant el cara a cara. “Ens trobem davant d'un estat que dóna l'esquena a Catalunya”, va afirmar, i hi va afegir que el fet que no es parli de “la revolució del sud d'Europa, d'un procés d'autodeterminació com el català”, és “dramàtic”. Rufián també va assegurar que Catalunya “està cada cop més allunyada del debat”, i va qualificar Espanya d'“estat veí” que va en contra de Catalunya, no només durant els debats, sinó també “amb els empresaris”.

En la roda de premsa posterior a la reunió, també hi va intervenir el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, que va catalogar “d'il·lusionant” la creació d'una Catalunya independent sempre que sigui capaç de “construir un país millor i modern”. Tot i que no va tancar la porta a altres escenaris polítics, Abad va insistir en la necessitat de crear una administració que estigui “al costat” dels empresaris i els autònoms, i va identificar la creació d'un estat propi “com una de les moltes solucions” que els empresaris preveuen per aconseguir-ho.

Amb referència a la col·laboració de l'administració amb l'empresariat, Rufián es va comprometre a ajudar els autònoms i les pimes ja que “representen el 99% de les empreses del país i el 70% de l'ocupació”. El cap de llista al Congrés va refermar la necessitat de crear un estat català independent “que estigui a favor dels empresaris que aixequen la persiana cada dia” ja que són “l'autèntic motor econòmic de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Jordi Orobitg i Maria Antònia Batlle

LLORET DE MAR
política

Pujol i Mas s’afiliaran a JxCat i Diana Riba a ERC

barcelona
judicial

Amnistiats dos manifestants i quatre mossos acusats d’agredir-los

barcelona
estats units

Biden aprofita el 4 de juliol per reiterar que continua en la cursa

barcelona
IRLANDA DEL NORD

El Sinn Féin guanya les generals mantenint els seus set escons

BARCELONA
judicial

El Suprem ja obre una porta a recórrer l’amnistia a Europa pel cas Tsunami

barcelona
judicial

La fiscalia demana al jutge Llarena que rectifiqui i amnistiï Puigdemont, Comín i Puig

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán desafia la UE i aterra a Moscou per parlar amb Putin

barcelona
estat espanyol

El jutge suspèn la declaració de Begoña Gómez i la torna a citar el 19 de juliol

barcelona