Política

Ciutadans

Tracta Puigdemont com un calc de Mas

La presidenta del primer grup de l'oposició, Inés Arrimadas (Ciutadans), va tractar el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com un calc d'Artur Mas, amb el fàcil recurs de “señor Mas de lo mismo”, un avançament explícit que el xoc de trens, lluny d'esvair-se, serà l'accent dominant de la seva relació amb el govern de Junts pel Sí i la majoria parlamentària independentista.

La líder de Ciutadans va voler deixar clar que Mas no ha repetit com a president per “por”, perquè unes noves eleccions al març posaven en perill, segons ella, el projecte independentista. I va acusar l'expresident de tenir una gran capacitat de “ruptura” perquè ha trencat CiU, CDC, la CUP, i, “el més greu”, ha dividit la societat catalana, “un dubtós honor que s'emporta”. També el va acusar de no haver-li agradat el resultat del 27-S perquè no “va tenir” la majoria social a favor de la independència que volia, i va perdre el plebiscit.

Arrimadas va afirmar que Puigdemont és una “persona posada a dit, a imatge i semblança del senyor Mas”, i li va atribuir dues frases. La primera –“Els invasors seran foragitats de Catalunya”– és una cita de Carles Rahola dirigida al feixisme que Puigdemont va usar referint-se a les accions de la delegació del govern espanyol contra ell com a alcalde. La segona –“L'Estat és una cloaca”– sí que la va tuitejar en referència a la suposada “trama de policies espanyols per anar contra el procés”.

La líder de Ciutadans va demanar al PSC, Catalunya Sí Que es Pot i el PP que treballin junts perquè el govern deixarà “de defensar els interessos dels catalans”. Va acusar al govern de Mas com si fos el de Puigdemont de “despeses supèrflues” en chiringuitos polítics i de destinar diners d'ajuntaments i la Generalitat a la independència. Va avisar Puigdemont que el no a la investidura no era simple discrepància política, sinó que “no es pot estar d'acord amb aquells que es volen saltar les lleis”, i li va respondre que a C's tampoc li tremolarien les cames i que es deixarien la pell contra la independència. Arrimadas va acusar Puigdemont i JxSí d'enganyar mig país, il·lusionat amb un procés unilateral ‘impossible' cap a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia