Política

POLÍTICA

Rajoy demana concentrar el vot moderat en el PP perquè si es “divideix” guanyarà Podem

Assegura que es va a les urnes una altra vegada per la “incompetència i la falta de perícia d'alguns”: “Espero que hagin après alguna cosa”

El president del Govern espanyol en funcions i candidat a la reelecció, Mariano Rajoy, ha demanat aquest dissabte concentrar el vot “moderat” en el PP perquè si es “divideix” aquest vot s'acabaran “aprofitant els dolents” i guanyarà Podem.

Segons la seva opinió, hi ha un “risc cert” que governi el partit de Pablo Iglesias “si les eleccions surten com no han de sortir” i per això ha insistit repetidament en aquest missatge que cal aglutinar tot el vot de centre dreta en el PP.

“Us demano ajuda i que digueu tothom que és molt important concentrar el vot, que el vot moderat ha d'estar junt, perquè quan el vot moderat es divideix, s'acaben aprofitant els dolents”, ha proclamat Rajoy en un acte amb més de mil afiliats del PP de Tenerife celebrat al recinte Firal, en què també han participat el president regional, Asier Antona, la candidata al Congrés, Ana Zurita, i el president del PP de Tenerife, Manuel Domínguez.

En el seu discurs, Rajoy ha repetit diverses vegades aquesta crida a concentrar el vot “moderat i constitucionalista” per traslladar la idea que apostar per partits com Ciutadans (C's) suposa ajudar a governar el partit de Pablo Iglesias.

“Si dividim el vot, els escons els tindrà Podem”, ha postil·lat, conscient que la coalició Units Podem pot arrabassar escons al PP en moltes províncies en beneficiar-se de les restes amb el sistema de repartiment electoral que estableix la Llei D'Hont.

Fins i tot ho ha explicat de manera gràfica en assenyalar que “no és el mateix” que un partit tingui el 45% dels vots al fet que hi hagi tres partits amb un 15% cadascun.

“Amb un 45% es tenen molts més escons i es treuen escons als extremistes i radicals.

Per això és tan important que el vot es concentri en el PP”, ha insistit.

Segons la seva opinió, aquesta és la forma “més intel·ligent i més eficaç de defensar els principis i els valors” en els que creu el PP i seguir per “la sendera de recuperació econòmica i creació de llocs de treball”.

Cridar a votar

Rajoy ha assenyalat que els ciutadans han d'anar de nou a les urnes per la “incompetència i la falta de perícia d'alguns dirigents polítics que han estat incapaços de donar resposta a la decisió sobirana del poble espanyol”.

“Espero que hagin après alguna cosa”, ha manifestat, en al·lusió sobretot al Partit Socialista.

A continuació, el cap de l'Executiu ha indicat que si es repeteixen els resultats del 20 de desembre, ell tornarà a posar sobre la taula una coalició amb PSOE i Ciutadans i ha afegit que “si no volen”, és una “obligació democràtica” respectar la voluntat de la gent i deixar governar la llista que més vots i més suports hagi collit a les urnes.

Com ha estat subratllant en els seus mítings, Rajoy ha assegurat que és “fonamental” anar a votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
CIMERA A WASHINGTON

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona
Rússia

Un tribunal rus ordena l’arrest en absència de Iúlia Navàlnaia

Barcelona
estat espanyol

El TS rebutja suspendre l’acord de la JEC contra el CIS per la seva ‘enquesta flaix’

barcelona
política

La CUP defensaria un ple d’investidura de Puigdemont però no hi ha parlat per votar-lo

barcelona
guerra a gaza

Israel exigeix a Hezbol·là retirar les seves milícies de la frontera

barcelona